Trygg hemgång efter vård på annan plats

Fyra kvinnor.

Vi arbetar med Trygg Hemgång, från vänster: Victoria Larsson, Susanne Salander, Malin Regnander, Åsa Mörtsell Ejefalk, Carina Krantz och Amanda Fält.

Ibland är det svårt att veta hur det ska fungera när du kommer hem från sjukhus eller korttidsvård. Både du och dina anhöriga kan känna osäkerhet för vardagliga bestyr. Genom Trygg hemgång ger kommunen extra mycket stöd de första dagarna hemma.

Vi möter dig vid tröskeln

Du möts redan vid tröskeln till ditt hem. I lugn och ro går vi tillsammans igenom praktiska göromål och planerar för de närmaste dagarna hemma.

Kontakt Trygg hemgång

Telefon 070-648 30 95

Vi kontrollerar att det finns mat i kylskåpet, hjälper till med eventuella inköp, kontrollerar att mediciner och hjälpmedel finns på plats.

Vi går igenom de vardagliga sysslorna som du ska utföra i ditt hem, pratar om vad som känns svårt, och ger tips och råd.

Trygg hemgång-gruppen

I Trygg hemgång arbetar undersköterskor med spetskompetens inom rehabilitering, korttidsvård och hemtjänst. Vi har ett nära samarbete med hemtjänst, nattpatrull, hemsjukvård, biståndshandläggare och hälsocentraler.

Vårt gemensamma mål är att det ska kännas tryggt och fungera så bra som möjligt för dig och dina anhöriga i din vardag.

Läs mer om Trygg hemgång: Trygg hemgång - informationsfolder , 1 MB.

Senast uppdaterad: 5 januari 2022

Trygg hemgång