Sam siktar högt i hemmahallen: ”Går för guldet”

pingisspelare

Sam Gustafsson är ett av Söderhamns UIF:s stora hopp i hemma-SM som avgörs mellan 27 februari och 1 mars. 16-årigen spelar i en tuff para-klass där han siktar mot guldet.

Sam Gustafsson är en av flera hemmahopp som siktar högt när pingis- och para-SM avgörs i Söderhamn. En ung, lovande para-spelare som trivs med fyllda läktare och den lite extra pressen som följer.

Han provade flera andra sporter, men det var vid ett pingisbord på skolan det tände till. Nu är Sam Gustafsson, 16, ett hårdsatsande hemmahopp som ser fram emot SM på hemmaplan, den 27 februari till 1 mars.

- Pingisen passade mig perfekt. I början var det bara kul, det är det förstås fortfarande men det har blivit en satsning på para-pingis. Jag har blivit mycket starkare, säger Sam Gustafsson.

På längre sikt så är det att vinna guld i Paralympics

Nu är han en av eleverna i pingisgymnasiet i Söderhamn som öppnar möjligheter att satsa på pingis i landets kanske bästa träningsmiljö. Det har gett resultat. Sam Gustafsson väljer de tre USM-gulden och tredjeplatsen i ungdoms-EM som sina främsta meriter.

Hittills, vill säga.

Prispallen i sikte

Nu väntar SM på hemmaplan med nya möjligheter. Sam Gustafsson, som har viss fysisk begränsning i ben och överkropp, kan berätta om hård konkurrens i sin klass. Men också om hög målsättning framöver.

- Målet är guld men det finns tuffa motståndare att slå på vägen förstås. Medalj är det första steget, men jag går för att vinna. På längre sikt så är det att vinna guld i Paralympics, det är det stora målet. Men kommer jag inte dit så är det inte hela världen heller, säger Sam Gustafsson.

Sam Gustafsson går i Söderhamns pingisgymnasium, där han hela tiden utvecklas och trivs med gemenskapen.

Jag är övertygad om att det blir mycket folk

Pingis- och para-SM i Söderhamns kommer att avgöras i tennishallen i Söderhamn och arrangören hoppas på storpublik. Tanken är att det ska vara tätt mellan läktarna och borden, en närvarokänsla i lokalen. Det tilltalar spelarna, som Sam Gustafsson.

- Jag ser fram emot att spela hemma i den största nationella tävlingen. Jag tror på stort stöd som blir som en bonus. Jag är övertygad om att det blir mycket folk och förhoppningsvis många som inte brukar gå på pingis. Visst, det blir lite mer press och nervositet men det är bara bra, säger Sam Gustafsson.

Läs mer: Söderhamns UIF laddar för pingisparty

Tidsschema (bordtennisförbundets sajt): Speltider senior- och para-SMlänk till annan webbplats

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 augusti 2020

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn