Söderhamn 400 år - evenemangens vikt för samhällsutvecklingen

Jessica Dorf, destinationsutvecklare på Visit Söderhamn.

Jessica Dorf, destinationsutvecklare på Visit Söderhamn.

Söderhamns kommun fyller 400 år i år och det ska inte bara firas rejält – strategiskt fyller jubiléet också en viktig funktion! Med flertalet stora sportevenemang i bakfickan – exempelvis SM-veckan 2017 – arrangerar Söderhamns UIF SM i bordtennis i månadsskiftet februari-mars.

SM-veckan 2017 lyfte stoltheten lokalt, nu är förhoppningen att bortdennis-SM ska skapa samma känsla.

– Evenemang av den här digniteten är jätteviktiga och lyfter Söderhamn. Själva arrangemanget skapar engagemang hos innevånarna, stärker kommunen långsiktigt vilket är bra för samhällsutvecklingen, säger Jessica Dorf, destinationsutvecklare på Visit Söderhamn.

Arragörsklubben Söderhamns UIF samarbetar med Svenska bordtennisförbundet och Söderhamns kommun för att få till ett unikt arrangemang som ger eko både lokalt och inom Pingissverige. Söderhamns UIF fyller 60 år och är på flera sätt en viktig spelare i kommunen.

– I det här fallet ligger Suif i framkant med gedigen tradition inom bordtennis både på ungdoms- och elitnivå, samt speed-datingaktiviteten "Vägen in" som fått arbetslösa ungdomar i jobb - en viktig pusselbit för samhällsutvecklingen.

Generellt skapar evenemang av den här typen direkt effekt i tillresande och extra publicitet men det är ännu viktigare med kontinuiteten – att evenemanget integreras med andra satsningar som görs i föreningslivets ordinarie verksamhet. Samarbete mellan det offentliga, näringslivet, föreningslivet och akademien skapar förutsättningar för att sociala värden uppstår.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 februari 2020

Kontakta oss på Faxepark

Stationshuset
Södra Hamngatan 50

Jan Brandberg
TF Näringslivschef
Tel: 0270-756 67
E-post: jan.brandberg@soderhamn.se

Bitti Alvin Lehmann
Projektledare SARURE
Tel: 0270-759 74
E-post: bitti.alvinlehmann@soderhamn.se

Ingrid Nyström
Näringslivsutvecklare
Tel: 0270-752 14
E-post:
ingrid.nystrom@soderhamn.se

Faxepark logo

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn