"Vi ska vända tabellen" - näringslivschefen om företagsklimatet

Det var god uppslutning från både kommun och näringsliv när Lotta Petterson, regionchef på Svenskt Näringsliv besökte Söderhamn för ett uppföljande möte kring företagsklimatet i Söderhamns kommun. Idéerna kring vad som bör göras, för att Söderhamn ska starta resan uppåt i rankingtabellen för företagsklimatet i svenska kommuner, är både tydliga och många.

Söderhamn har inte lyckats vända de senaste årens negativa trend när det gäller det upplevda företagsklimatet och Söderhamns ligger på plats 289 av 290 kommuner. De dystra siffrorna är ingen nyhet, eftersom resultatet presenterades i maj 2018.

- Men vi ska vända tabellen, vill man etablera sig i Söderhamn kikar man naturligtvis på företagsklimatsmätningen och då duger det inte att ligga på den plats vi gör idag, vi ska upp på den övre tredjedelen - minst, menar Hans-Göran Karlsson, näringslivschef i Söderhamns kommun.

- Dialog är en av de absolut viktigaste aktiviteterna, just nu genomför näringslivsenheten därför 20 företagsbesök i veckan. Här lyssnar vi in företagens behov och upplevelser, sen måste vi jobba med den information vi får i kommunorganisationen, fortsätter Hans-Göran.

- Det finns ett fantastiskt engagemang i Söderhamns kommun. Förändring är möjligt. Titta på Nordmaling, Hofors, Hällefors, Munkfors, Mariestad och Nybro. De har alla snuddat vid den absoluta bottenplaceringen, men lyckats vända utvecklingen, säger Lotta Petterson och visar ett diagram där det framgår att kommunerna klättrat drygt 100 placeringar på svenskt näringslivs företagsklimatsranking.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 10 februari 2019

Kontakta oss på Faxepark

Stationshuset
Södra Hamngatan 50

Ola Andersson
Näringslivschef
Tel: 073-043 64 76
E-post: ola.andersson@soderhamn.se

Jan Brandberg
Näringslivsutvecklare
Tel: 0270-756 67
E-post: jan.brandberg@soderhamn.se

Bitti Alvin Lehmann
Projektledare SARURE
Tel: 0270-759 74
E-post: bitti.alvinlehmann@soderhamn.se

Ingrid Nyström
Näringslivsutvecklare
Tel: 0270-752 14
E-post:
ingrid.nystrom@soderhamn.se

Faxepark logo

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn