Nya riktlinjer på biblioteket

Biblioteken i Söderhamns kommun följer den stegvisa anpassningen av smittskyddsåtgärderna som Folkhälsomyndigheten infört med start 1 juni. Det innebär några förändringar i vår verksamhet från och med torsdag 3 juni.

Utökade tjänster upphör

Våra utökade tjänster Drive-in-biblioteket och Hämtservice upphör från och med torsdag 3 juni. Även den utökade tjänsten Boken kommer återgår till sin ursprungliga form då vi enbart levererar böcker hem till personer som har som har svårt att ta sig till biblioteket på grund av hög ålder, rörelsenedsättning eller långvarig sjukdom.

Tidningsavdelningen öppnar delvis igen

Delar av tidningsavdelningen öppnar torsdag 3 juni. Tidningar och tidskrifter blir då tillgängliga för besökare igen. Det kommer dock inte finnas några sittplatser utan bara ståbord. Vi ber er att hålla ert besök kort och att hålla avstånd till övriga tidningsläsare.

Övriga restriktioner gäller fortfarande!

Framöver hoppas vi kunna återgå till ett mer "normalt" läge med sittplatser, längre öppettider och så vidare. Detta kommer ske stegvis och är beroende av att smittspridningen fortsätter hålla sig på en låg nivå i kommunen och att belastningen på sjukvården inte ökar. Tills vidare gäller det att fortsätta tvätta och sprita händer, stanna hemma vid minsta symtom, hålla avstånd till personal och övriga besökare och hålla sitt besök på biblioteken kort.

Vi önskar er en fin sommar!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 2 juni 2021

Kontakt Söderhamns bibliotek

Adress
Köpmangatan 11
826 30 Söderhamn

Postadress
Söderhamns kommun
Söderhamns bibliotek
826 80 Söderhamn

Lånedisk
Information tel: 0270-75510.
E-post: biblioteket@soderhamn.se
Fax: 0270-15814

Bibliotekschef:
Catarina Filipovic, tel: 0270-75501

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn