Matsedel för vård- och omsorgsboenden


Vecka 22

Måndag 25 Maj
Lunch: Köttbullar, Stuvade makaroner, Skivade morötter.
Dessert: Fruktsoppa.
Middag: Mild potatis och purjolökssoppa, Mjukt bröd, Leverpastej, Gurka, Färsk frukt.

Tisdag 26 Maj
Lunch: Köttkorv, Kokt potatis, Senapssås, Rotfruktstrimlor.
Dessert: Drottningkräm, Gräddmjölk.
Middag: Blodpudding, Lingonsylt, Keso, Råkost.

Onsdag 27 Maj
Lunch: Kokt fiskfilé, Äggsås, Kokt potatis, Ärter.
Dessert: Chokladpudding med gräddtopp.
Middag: Baconlåda, Rårivna morötter.

Torsdag 28 Maj
Lunch: Bondstuv, Rödbetor.
Dessert: Hemlagad ris i frutti med sylt.
Middag: Inlagd sill och senapssill, Kokt potatis, Ägghalvor, Tomatklyftor.

Fredag 29 Maj
Lunch: Köttfärslåda med pikant täcke, Kokt potatis, Gräddsås, Slottsgrönsaker.
Dessert: Glasstrut.
Middag: Skånsk äggakaka, Lingonsylt, Färsk frukt.

Lördag 30 Maj Pingstafton
Lunch: Ugnsstekt lax, Kokt potatis, Hollandaisesås, Sommargrönsaker.
Dessert: Marängsuisse.
Middag: Krämig potatis och grönsaksgratäng, Stekt prinskorv.

Söndag 31 Maj Pingstdagen Morsdag
Lunch: Kassler med dragongrädde, Kokt potatis, Köksmästarblandning.
Dessert: Tårta.
Middag: Grön ärtpurésoppa med pepparrotsvisp, Mjukt bröd, Ost, Färsk frukt.

Vecka 23

Måndag 1 Jun
Lunch: Fisk Bordelaise, Kokt potatis, Klostergrönsaker.
Dessert: Nyponsoppa, Småskorpor.
Middag: Nötfärsbiff, Kökets val av tillbehör, Hamburgerdressing, Blandad sallad.

Tisdag 2 Jun
Lunch: Stekt rimmat fläsk, Kokt potatis, Löksås, Råkost.
Dessert: Fruktcocktail, Glass.
Middag: Plättar, Lingongrädde, Medvurst.

Onsdag 3 Jun
Lunch: Gulaschsoppa med köttfärs, Bröd, Ost.
Dessert: Rabarberpaj, Vaniljsås.
Middag: Kycklingsås med ost och basilika, Pasta, Blandad sallad.

Torsdag 4 Jun
Lunch: Fisk i ugnen med majonnäs och senapstäcke, Potatis, Rårivna morötter.
Dessert: Mangosmoothie.
Middag: Mexikansk kryddad köttfärsröra, Ris, Creme fraiche, Riven ost, Sallad.

Fredag 5 Jun
Lunch: Bräckt Falukorv, Kokt potatis, Broccoligratäng.
Dessert: Änglamat.
Middag: Torghandlarsoppa (grönsakssoppa), Polarkaka, Ost, Färsk frukt.

Lördag 6 Jun Nationaldagen
Lunch: Sejryggfilé i hummersås, Kokt potatis, Ärter.
Dessert: Hälsingeostkaka, Saftsås, Vispgrädde.
Middag: Grillad kallskuren kyckling, Mimosasallad, Kokt potatis.

Söndag 7 Jun
Lunch: Plommonspäckad fläskkarré, Kokt potatis, Sås, Slottsgrönsaker, Äppelmos.
Dessert: Glassbakelse.
Middag: Risgrynsgröt, Mjölk, Mjukt bröd, Leverpastej, Färsk gurka.

Vecka 24

Måndag 8 Jun
Lunch: Kycklingpannbiff, Kokt potatis, Gräddsås, Vitkålslingon, Inlagd gurka.
Dessert: Päron med gräddtopp.
Middag: Bondomelett, Smörsås, Ärter.

Tisdag 9 Jun
Lunch: Stekt strömming, Potatismos, Am.grönsaksblandning, Lingonsylt.
Dessert: Ananaskräm, Gräddmjölk.
Middag: Rotfruktsmedaljong, Baconsås, Blandad sallad.

Onsdag 10 Jun
Lunch: Ostfylld köttfärskaka, Kokt potatis, Sås, Skivade morötter.
Dessert: Blåbärssoppa.
Middag: Sylta, Rödbetssallad, Kokt potatis.

Torsdag 11 Jun
Lunch: Trädgårdsmästarsoppa, Bröd, Ost.
Dessert: Pannkaka, Sylt, Vispgrädde.
Middag: Köttbullar, Stuvade makaroner, Råkost.

Fredag 12 Jun
Lunch: Fiskgratäng Bonjour, Kokt potatis, Sommargrönsaker.
Dessert: Körsbärskräm, Gräddmjölk.
Middag: Stekt prinskorv, Äggröra, Köksmästarblandning.

Lördag 13 Jun
Lunch: Fläskköttsgryta med morot, apelsin och ingefära, Potatismos, Inlagd gurka.
Dessert: Mjuk kaka.
Middag: Kökets val av varm soppa, Mjukt bröd, Ost, Färsk frukt.

Söndag 14 Jun
Lunch: Stekt kycklingfilé med ädelostsås, Klyftpotatis, Ärter.
Dessert: Marängcup.
Middag: Risgrynspudding, Saftsås, Mjukt bröd, Makrillpålägg.

Vecka 25

Måndag 15 Jun
Lunch: Skinksås, Kokt potatis, Bukettgrönsaker.
Dessert: Yoghurt.
Middag: Blodpudding Lingonsylt, Keso, Färsk frukt.

Tisdag 16 Jun
Lunch: Vinga fisksoppa, Bröd, Ost.
Dessert: Plättar, Sylt, Vispgrädde.
Middag: Köttfärsgryta med sötsur sås, Pasta, Broccoli.

Onsdag 17 Jun
Lunch: Kokt köttkorv, Potatismos, Rotfruktsstrimlor.
Dessert: Vaniljglass, Chokladkolasås.
Middag: Kycklinggratäng med persika, Ris, Ärter/Majs/Paprika.

Torsdag 18 Jun
Lunch: Pytt i panna, Gräddsås, Ägghalva, Rödbetor.
Dessert: Aprikossoppa.
Middag: Torghandlarsoppa (grönsakssoppa), Polarkaka, Ost, Färsk frukt.

Fredag 19 Jun Midsommarafton
Lunch: Ugnstekt lax, Kokt potatis, Gräddfilssås, Ärter.
Dessert: Färska jordgubbar med gräddtopp.
Middag: Smörgåstårta.

Lördag 20 Jun Midsommardagen
Lunch: Örtagårdsstek (fläskkött), Potatisgratäng, Sås, Köksmästarblandning.
Dessert: Ägglikörmousse med småkakor.
Middag: Matjessill, Kokt potatis, Gräddfilssås, Tomat, Tunnbröd.

Söndag 21 Jun
Lunch: Kalops, Kokt potatis, Am.grönsaksblandning, Rödbetor.
Dessert: Fruktsallad, Vaniljcrème.
Middag: Rotfruktsplättar, Keso, Lingonsylt, Leverpastej.

Vecka 26

Måndag 22 Jun
Lunch: Korv á la Forsell, Kokt potatis, Råkostsallad.
Dessert: Aprikoskräm, Gräddmjölk.
Middag: Grönsakssoppa med rotfruktsstrimlor, Mjukt bröd, Ost, Färsk frukt.

Tisdag 23 Jun
Lunch: Stekt panerad fiskfilé, Kokt potatis, Varm gräslökssås, Ärter.
Dessert: Nyponsoppa, Gräddtopp.
Middag: Kycklingköttbullar, Potatismos, Krämig vitkålssallad.

Onsdag 24 Jun
Lunch: Isterband, Stuvad potatis, Slottsgrönsaker, Rödbetor.
Dessert: Rabarberkräm, Gräddmjölk.
Middag: Pasta, Ädelostsås med skinka, Broccoli och morötter.

Torsdag 25 Jun
Lunch: Ängamatsoppa, Bröd, Ost.
Dessert: Pannkaka, Sylt, Vispgrädde.
Middag: Janssons frestelse, Ägghalvor, Färsk frukt.

Fredag 26 Jun
Lunch: Pannbiff med lök, Kokt potatis, Brunsås, Blomkål, Inlagd gurka.
Dessert: Piggelin, päronmousse.
Middag: Crepés, Rosenbröd, Sallad, Dressing.

Lördag 27 Jun
Lunch: Kycklinggryta med bacon och senap, Ris, Ärter, majs, paprika bl.
Dessert: Mandarinklyftor, Gräddtopp.
Middag: Blåbärsgröt, Mjölk, Mjukt bröd, Leverpastej, Inlagd gurka.

Söndag 28 Jun
Lunch: Helstekt kotlett, Brynt potatis, Sås, Bukettgrönsaker.
Dessert: Mjuk kaka.
Middag: Sylta, Rödbetssallad, Kokt potatis.

Vecka 27

Måndag 29 Jun
Lunch: Kalles fiskgratäng med tomat och dill, Kokt potatis, Ärter.
Dessert: Päronkräm, Gräddmjölk.
Middag: Fläskpannkaka, Lingonsylt, Råkostsallad, Färsk frukt.

Tisdag 30 Jun
Lunch: Rotfruktssoppa med creme fraish, Bröd, Ost.
Dessert: Småländsk ostkaka, Sylt, Gräddtopp.
Middag: Stuvade makaroner, Stekt falukorv, Rårivna morötter.

Onsdag 1 Jul
Lunch: Köttfärslimpa, Kokt potatis, Brunsås, Sommarblandning, Lingonsylt.
Dessert: Apelsinsoppa.
Middag: Stekt inlagd strömming, Potatismos, Ärter.

Torsdag 2 Jul
Lunch: Raggmunk, Skinktärningar, Lingonsylt, Råkostsallad.
Dessert: Fruktcocktail, Glass.
Middag: Ost och grönsakssoppa, Tekaka, Medvurst, Färsk frukt.

Fredag 3 Jul
Lunch: Flygande Jakob (kyckling, bacon & banan i krämig sås), Ris, Broccoli.
Dessert: Mazarin.
Middag: Bakade potatishalvor, Skagenröra, Blandad sallad.

Lördag 4 Jul
Lunch: Medelhavsfisk, Potatismos, Am.grönsaksblandning.
Dessert: Jordgubbskräm, Gräddmjölk.
Middag: Färsbiff, Rostad potatis och rotfrukter, Kall sås med honung och vitlök.

Söndag 5 Jul
Lunch: Dillkött, Kokt potatis, Broccoli och gula morötter.
Dessert: Päron, Kolasås.
Middag: Mannagrynspudding, Saftsås, Mjukt bröd, Leverpastej, Färsk frukt.

Vecka 28

Måndag 6 Jul
Lunch: Champinjongratinerade pannbiffar med bostongurka, Kokt potatis, Sallad.
Dessert: Yoghurt.
Middag: Redd grönsakssoppa, Polarkaka, Ost, tomat, Färsk frukt.

Tisdag 7 Jul
Lunch: Stekt rimmat fläsk, Kokt potatis, Löksås, Råkost.
Dessert: Fruktsallad, Vaniljcrème.
Middag: Potatisbullar, Keso, Lingonsylt, Rårivna morötter.

Onsdag 8 Jul
Lunch: Stekt fiskfilé, Kokt potatis, Remouladsås, Ärter.
Dessert: Rabarberkräm, Gräddmjölk.
Middag: Köttfärssås, Pasta, Råkostsallad.

Torsdag 9 Jul
Lunch: Högsbosoppa (morot), Bröd, Ost.
Dessert: Knäckig jordgubbspaj, Vaniljsås.
Middag: Ugnstekt falukorv, Kokt potatis, Ostgratinerad blomkål.

Fredag 10 Jul
Lunch: Festlig kycklinggryta, Ris, Rotfruktsstrimlor.
Dessert: Hemlagad blåbärskräm, Gräddmjölk.
Middag: Laxpaj, Kall romsås, Sallad.

Lördag 11 Jul
Lunch: Biff alá Lindström, Kokt potatis, Gräddsås, Sommargrönsaker.
Dessert: Glass, Hallonsås.
Middag: Grillkorv, Potatismos, Gurkmajonäs, Färsk frukt.

Söndag 12 Jul
Lunch: Örtagårdsstek, Kokt potatis, Sås, Klostergrönsaker.
Dessert: Klyftade persikor, Chokladgrädde.
Middag: Risgrynskaka med russin, Saftsås, Mjukt bröd, Medvurst, Tomat.

Vecka 29

Måndag 13 Jul
Lunch: Köttbullar, Stuvade makaroner, Skivade morötter.
Dessert: Fruktsoppa.
Middag: Mild potatis och purjolökssoppa, Mjukt bröd, Leverpastej, Gurka, Färsk frukt.

Tisdag 14 Jul
Lunch: Köttkorv, Kokt potatis, Senapssås, Rotfruktstrimlor.
Dessert: Päronkräm, Gräddmjölk.
Middag: Blodpudding, Lingonsylt, Keso, Råkost.

Onsdag 15 Jul
Lunch: Kokt fiskfilé, Äggsås, Kokt potatis, Ärter.
Dessert: Chokladpudding med gräddtopp.
Middag: Baconlåda, Rårivna morötter.

Torsdag 16 Jul
Lunch: Pytt i panna, Gräddsås, Ägghalva, Rödbetor.
Dessert: Yoghurt.
Middag: Matjessill, Kokt potatis, Gräddfilssås, Tomat, Tunnbröd.

Fredag 17 Jul
Lunch: Panerad kycklingsnitsel, Stekt kulpotatis, Äppelcidergräddsås, Slottsgrönsaker.
Dessert: Glasstrut.
Middag: Skånsk äggakaka, Lingonsylt, Färsk frukt.

Lördag 18 Jul
Lunch: Krämig potatis och grönsaksgratäng, Stekt prinskorv.
Dessert: Plommonkompott, Gräddmjölk.
Middag: Blåbärsgröt, Mjölk, Mjukt bröd, Leverpastej, Inlagd gurka.

Söndag 19 Jul
Lunch: Kassler med dragongrädde, Kokt potatis, Köksmästarblandning.
Dessert: Kladdkaka med, grädde.
Middag: Grön ärtpurésoppa med pepparrotsvisp, Mjukt bröd, Ost, Färsk frukt.

Vecka 30

Måndag 20 Jul
Lunch: Laxbullar, Kokt potatis, Hollandaisesås, Ärter.
Dessert: Nyponsoppa, Småskorpor.
Middag: Mexikansk kryddad köttfärsröra, Ris, Creme fraiche, Riven ost, Sallad.

Tisdag 21 Jul
Lunch: Pannbiff med Löksås, Kokt potatis, Skivade morötter, Lingonsylt.
Dessert: Fruktcocktail, Glass.
Middag: Risgrynsgröt, Mjölk, Mjukt bröd, Leverpastej, Färsk gurka.

Onsdag 22 Jul
Lunch: Ängamatsoppa, Bröd, Ost.
Dessert: Plättar, Lingongrädde.
Middag: Kycklingsås med ost och basilika, Pasta, Blandad sallad.

Torsdag 23 Jul
Lunch: Fisk i ugnen med majonnäs och senapstäcke, Potatis, Rårivna morötter.
Dessert: Mangosmoothie.
Middag: Nötfärsbiff, Kökets val av tillbehör, Hamburgerdressing, Blandad sallad.

Fredag 24 Jul
Lunch: Stekt falukorv, Potatismos, Varm grönsak.
Dessert: Yoghurt.
Middag: Torghandlarsoppa (grönsakssoppa), Polarkaka, Ost, Färsk frukt.

Lördag 25 Jul
Lunch: Sejryggfilé i hummersås, Kokt potatis, Ärter.
Dessert: Jordgubbskräm, Gräddmjölk.
Middag: Grillad kallskuren kyckling, Mimosasallad, Kokt potatis.

Söndag 26 Jul
Lunch: Plommonspäckad fläskkarré, Kokt potatis, Sås, Slottsgrönsaker, Äppelmos.
Dessert: Glassbakelse.
Middag: Ugnspannkaka, Sylt, Mjukt bröd, Tillmans korvpålägg.

Vecka 31

Måndag 27 Jul
Lunch: Kycklingpannbiff, Kokt potatis, Gräddsås, Vitkålslingon, Inlagd gurka.
Dessert: Päron med gräddtopp.
Middag: Bondomelett, Smörsås, Ärter.

Tisdag 28 Jul
Lunch: Stekt strömming, Potatismos, Am.grönsaksblandning, Lingonsylt.
Dessert: Ananaskräm, Gräddmjölk.
Middag: Rotfruktsmedaljong, Baconsås, Blandad sallad.

Onsdag 29 Jul
Lunch: Korv stroganoff, Kokt potatis, Rotfruktsstrimlor.
Dessert: Glass.
Middag: Sylta, Rödbetssallad, Kokt potatis.

Torsdag 30 Jul
Lunch: Trädgårdsmästarsoppa, Bröd, Ost.
Dessert: Blåbärspaj, Vaniljsås.
Middag: Köttbullar, Stuvade makaroner, Råkost.

Fredag 31 Jul
Lunch: Fiskgratäng Bonjour, Kokt potatis, Sommargrönsaker.
Dessert: Plommonkompott, Gräddmjöl.
Middag: Stekt prinskorv, Äggröra, Köksmästarblandning.

Lördag 1 Aug
Lunch: Fläskköttsgryta med morot, apelsin och ingefära, Potatismos, Inlagd gurka.
Dessert: Mjuk kaka.
Middag: Kökets val av varm soppa, Mjukt bröd, Ost, Färsk frukt.

Söndag 2 Aug
Lunch: Stekt kycklingfilé med ädelostsås, Klyftpotatis, Ärter.
Dessert: Marängcup.
Middag: Risgrynspudding, Saftsås, Mjukt bröd, Makrillpålägg.

Vecka 32

Måndag 3 Aug
Lunch: Skinksås, Kokt potatis, Bukettgrönsaker.
Dessert: Yoghurt.
Middag: Blodpudding, Lingonsylt, Keso, Färsk frukt.

Tisdag 4 Aug
Lunch: Vinga fisksoppa, Bröd, Ost.
Dessert: Stekta äppelklyftor med kanel och socker, Vaniljsås.
Middag: Köttfärsgryta med sötsur sås, Pasta, Broccoli.

Onsdag 5 Aug
Lunch: Kokt köttkorv, Potatismos, Rotfruktsstrimlor.
Dessert: Vaniljglass, Chokladkolasås.
Middag: Pannkaka, Sylt, Mjukt bröd, Tillmans korvpålägg.

Torsdag 6 Aug
Lunch: Kycklinggratäng med persika, Ris, Ärter/Majs/Paprika.
Dessert: Aprikossoppa.
Middag: Torghandlarsoppa (grönsakssoppa), Polarkaka, Ost, Färsk frukt.

Fredag 7 Aug
Lunch: Klassisk fiskgratäng, Kokt potatis, Ärter.
Dessert: Blandad fruktkräm, Gräddmjölk.
Middag: Krämig skinkomelett, Kall chili fraichesås, Blandad sallad.

Lördag 8 Aug
Lunch: Kalops, Kokt potatis, Am.grönsaksblandning, Rödbetor.
Dessert: Fruktsallad, Vaniljcrème.
Middag: Matjessill, Kokt potatis, Gräddfilssås, Tomat, Tunnbröd.

Söndag 9 Aug
Lunch: Örtagårdsstek (fläskkött), Potatisgratäng, Sås, Köksmästarblandning.
Dessert: Chokladmousse med gräddtopp.
Middag: Rotfruktsplättar, Keso, Lingonsylt, Leverpastej.

Vecka 33

Måndag 10 Aug
Lunch: Korv á la Forsell, Kokt potatis, Råkostsallad.
Dessert: Aprikoskräm, Gräddmjölk.
Middag: Grönsakssoppa med rotfruktsstrimlor, Mjukt bröd, Ost, Färsk frukt.

Tisdag 11 Aug
Lunch: Stekt salt sill, Kokt potatis, Löksås, Ärter.
Dessert: Nyponsoppa, Gräddtopp.
Middag: Köttbullar, Potatismos, Brunsås, Vitkålslingon.

Onsdag 12 Aug
Lunch: Isterband, Stuvad potatis, Slottsgrönsaker, Rödbetor.
Dessert: Sommarkompott, Gräddmjölk.
Middag: Pasta, Ädelostsås med skinka, Broccoli och morötter.

Torsdag 13 Aug
Lunch: Ängamatsoppa, Bröd, Ost.
Dessert: Pannkaka, Sylt, Vispgrädde.
Middag: Stekt fiskfilé, Kokt potatis, Varm remoulad, Rårivna morötter.

Fredag 14 Aug
Lunch: Pannbiff med lök, Kokt potatis, Brunsås, Blomkål, Inlagd gurka.
Dessert: Piggelin, päronmousse.
Middag: Crepés, Rosenbröd, Sallad, Dressing.

Lördag 15 Aug
Lunch: Kycklinggryta med bacon och senap, Ris, Ärter, majs, paprika bl.
Dessert: Mandarinklyftor, Gräddtopp.
Middag: Janssons frestelse, Ägghalvor, Färsk frukt.

Söndag 16 Aug
Lunch: Helstekt kotlett, Brynt potatis, Sås, Bukettgrönsaker.
Dessert: Muffinskaka, Vaniljsås.
Middag: Sylta, Rödbetssallad, Kokt potatis.

Vecka 34

Måndag 17 Aug
Lunch: Kalles fiskgratäng med tomat och dill, Kokt potatis, Ärter.
Dessert: Päronkräm, Gräddmjölk.
Middag: Fläskpannkaka, Lingonsylt, Råkostsallad, Färsk frukt.

Tisdag 18 Aug
Lunch: Rotfruktssoppa med creme fraish, Bröd, Ost.
Dessert: Småländsk ostkaka, Sylt, Gräddtopp.
Middag: Stuvade makaroner, Stekt falukorv, Rårivna morötter.

Onsdag 19 Aug
Lunch: Köttfärslimpa, Kokt potatis, Brunsås, Sommarblandning, Lingonsylt.
Dessert: Apelsinsoppa.
Middag: Stekt inlagd strömming, Potatismos, Ärter.

Torsdag 20 Aug
Lunch: Stekt rimmat fläsk, Kokt potatis, Löksås, Rotfrukter.
Dessert: Fruktcocktail, Glass.
Middag: Ost och grönsakssoppa, Tekaka, Medvurst, Färsk frukt.

Fredag 21 Aug
Lunch: Flygande Jakob (kyckling, bacon & banan i krämig sås), Ris, Broccoli.
Dessert: Mazarin.
Middag: Bakade potatishalvor, Skagenröra, Blandad sallad.

Lördag 22 Aug
Lunch: Medelhavsfisk, Potatismos, Am.grönsaksblandning.
Dessert: Jordgubbskräm, Gräddmjölk.
Middag: Färsbiff, Rostad potatis och rotfrukter, Kall sås med honung och vitlök.

Söndag 23 Aug
Lunch: Dillkött, Kokt potatis, Broccoli och gula morötter.
Dessert: Päron, Kolasås.
Middag: Mannagrynspudding, Saftsås, Mjukt bröd, Leverpastej, Färsk frukt.

Vecka 35

Måndag 24 Aug
Lunch: Champinjongratinerade pannbiffar med bostongurka, Kokt potatis, Sallad.
Dessert: Yoghurt.
Middag: Redd grönsakssoppa, Polarkaka, Ost, tomat, Färsk frukt.

Tisdag 25 Aug
Lunch: Pölsa, Stekt fläsk, Kokt potatis, Rödbetor.
Dessert: Fruktsallad, Vaniljcrème.
Middag: Potatisbullar, Keso, Lingonsylt, Rårivna morötter.

Onsdag 26 Aug
Lunch: Stekt fiskfilé, Kokt potatis, Remouladsås, Ärter.
Dessert: Äppelkräm, Gräddmjölk.
Middag: Köttfärssås, Pasta, Råkostsallad.

Torsdag 27 Aug
Lunch: Högsbosoppa (morot), Bröd, Ost.
Dessert: Knäckig jordgubbspaj, Vaniljsås.
Middag: Ugnstekt falukorv, Kokt potatis, Ostgratinerad blomkål.

Fredag 28 Aug
Lunch: Festlig kycklinggryta, Ris, Rotfruktsstrimlor.
Dessert: Hemlagad blåbärskräm, Gräddmjölk.
Middag: Laxpaj, Kall romsås, Sallad.

Lördag 29 Aug
Lunch: Biff alá Lindström, Kokt potatis, Gräddsås, Sommargrönsaker.
Dessert: Glass, Hallonsås.
Middag: Grillkorv, Potatismos, Gurkmajonäs, Färsk frukt.

Söndag 30 Aug
Lunch: Örtagårdsstek, Kokt potatis, Sås, Klostergrönsaker.
Dessert: Klyftade persikor, Chokladgrädde.
Middag: Risgrynskaka med russin, Saftsås, Mjukt bröd, Medvurst, Tomat.

Vecka 36

Måndag 31 Aug
Lunch: Köttbullar, Stuvade makaroner, Skivade morötter.
Dessert: Fruktsoppa.
Middag: Mild potatis och purjolökssoppa, Mjukt bröd, Leverpastej, Gurka, Färsk frukt.

Tisdag 1 Sep
Lunch: Köttkorv, Kokt potatis, Senapssås, Rotfruktstrimlor.
Dessert: Drottningkräm, Gräddmjölk.
Middag: Blodpudding, Lingonsylt, Keso, Råkost.

Onsdag 2 Sep
Lunch: Kokt fiskfilé, Äggsås, Kokt potatis, Ärter.
Dessert: Chokladpudding med gräddtopp.
Middag: Baconlåda, Rårivna morötter.

Torsdag 3 Sep
Lunch: Bondstuv, Rödbetor.
Dessert: Hemlagad ris i frutti med sylt.
Middag: Inlagd sill och senapssill, Kokt potatis, Ägghalvor, Tomatklyftor.

Fredag 4 Sep
Lunch: Köttfärslåda med pikant täcke, Kokt potatis, Gräddsås, Slottsgrönsaker.
Dessert: Glasstrut.
Middag: Skånsk äggakaka, Lingonsylt, Färsk frukt.

Lördag 5 Sep
Lunch: Krämig potatis och grönsaksgratäng, Stekt prinskorv.
Dessert: Plommonkompott, Gräddmjölk.
Middag: Fiskburgare, Potatismos, Chilimajonnäs, Blandad sallad.

Söndag 6 Sep
Lunch: Kassler med dragongrädde, Kokt potatis, Köksmästarblandning.
Dessert: Kladdkaka med grädde.
Middag: Minestronesoppa, Mjukt bröd, Ost, Färsk frukt.

Vecka 37

Måndag 7 Sep Vi firar Söderhamn 400 år !
Lunch: Oskarsborg snittar, Lax på Norrlandsvis, Kokt potatis, Grönsaker.
Dessert: Tårta.
Middag: Mexikansk kryddad köttfärsröra, Ris Creme fraiche, Riven ost, Sallad.

Tisdag 8 Sep
Lunch: Stekt rimmat fläsk, Kokt potatis, Löksås, Rotfrukter.
Dessert: Fruktcocktail, Glass.
Middag: Plättar, Lingongrädde, Medvurst.

Onsdag 9 Sep
Lunch: Gulaschsoppa med köttfärs, Bröd, Ost.
Desert: Äppelpaj, Vaniljsås.
Middag: Kycklingsås med ost och basilika, Pasta, Blandad sallad.

Torsdag 10 Sep
Lunch: Fisk i ugnen med majonnäs och senapstäcke, Potatis, Rårivna morötter.
Dessert: Mangosmoothie.
Middag: Nötfärsbiff, Kökets val av tillbehör, Hamburgerdressing, Blandad sallad.

Fredag 11 Sep
Lunch: Bräckt Falukorv, Kokt potatis, Broccoligratäng.
Dessert: Änglamat.
Middag: Torghandlarsoppa (grönsakssoppa), Polarkaka, Ost, Färsk frukt.

Lördag 12 Sep
Lunch: Sejryggfilé i hummersås, Kokt potatis, Ärter.
Dessert: Sommarkompott, Gräddmjölk.
Middag: Grillad kallskuren kyckling, Mimosasallad, Kokt potatis.

Söndag 13 Sep
Lunch: Plommonspäckad fläskkarré, Kokt potatis, Sås, Slottsgrönsaker, Äppelmos.
Dessert: Glassbakelse.
Middag: Risgrynsgröt, Mjölk, Mjukt bröd, Leverpastej, Färsk gurka.

Vecka 38

Måndag 14 Sep
Lunch: Kycklingpannbiff, Kokt potatis, Gräddsås, Vitkålslingon, Inlagd gurka.
Dessert: Päron med gräddtopp.
Middag: Bondomelett, Smörsås, Ärter.

Tisdag 15 Sep
Lunch: Stekt strömming, Potatismos, Am.grönsaksblandning, Lingonsylt.
Dessert: Ananaskräm, Gräddmjölk.
Middag: Rotfruktsmedaljong, Baconsås, Blandad sallad.

Onsdag 16 Sep
Lunch: Ostfylld köttfärskaka, Kokt potatis, Sås, Skivade morötter.
Dessert: Blåbärssoppa.
Middag: Sylta, Rödbetssallad, Kokt potatis.

Torsdag 17 Sep
Lunch: Trädgårdsmästarsoppa, Bröd, Ost.
Dessert: Pannkaka, Sylt, Vispgrädde.
Middag: Köttbullar, Stuvade makaroner, Råkost.

Fredag 18 Sep
Lunch: Fiskgratäng Bonjour, Kokt potatis, Sommargrönsaker.
Dessert: Körsbärskräm, Gräddmjölk.
Middag: Stekt prinskorv, Äggröra, Köksmästarblandning.

Lördag 19 Sep
Lunch: Fläskköttsgryta med morot, apelsin och ingefära, Potatismos, Inlagd gurka.
Dessert: Mjuk kaka.
Middag: Kökets val av varm soppa, Mjukt bröd, Ost, Färsk frukt.

Söndag 20 Sep
Lunch: Stekt kycklingfilé med ädelostsås, Klyftpotatis, Ärter.
Dessert: Marängcup.
Middag: Risgrynspudding, Saftsås, Mjukt bröd, Makrillpålägg.

Vecka 39

Måndag 21 Sep
Lunch: Skinksås, Kokt potatis, Bukettgrönsaker.
Dessert: Yoghurt.
Middag: Blodpudding, Lingonsylt, Keso, Färsk frukt.

Tisdag 22 Sep
Lunch: Vinga fisksoppa, Bröd, Ost.
Dessert: Plättar, Sylt, Vispgrädde.
Middag: Köttfärsgryta med sötsur sås, Pasta, Broccoli.

Onsdag 23 Sep
Lunch: Rotmos, Grynkorv, Grönsaker.
Dessert: Vaniljglass, Chokladkolasås.
Middag: Kycklinggratäng med persika, Ris, Ärter/Majs/Paprika.

Torsdag 24 Sep
Lunch: Kålpudding, Kokt potatis, Sås, Skivade morötter, Lingonsylt.
Dessert: Hallonmousse med småkakor.
Middag: Spenatsoppa, Hackat ägg, Mjukt bröd, Ost, Färsk frukt.

Fredag 25 Sep
Lunch: Klassisk fiskgratäng, Kokt potatis, Ärter.
Dessert: Blandad fruktkräm, Gräddmjölk.
Middag: Krämig skinkomelett, Kall chili fraichesås, Blandad sallad.

Lördag 26 Sep
Lunch: Kalops, Kokt potatis, Am.grönsaksblandning, Rödbetor.
Dessert: Fruktsallad, Vaniljcrème.
Middag: Sprödbakad fisk, Kokt potatis, Gräddfilssås, Tomat.

Söndag 27 Sep
Lunch: Örtagårdsstek (fläskkött), Potatisgratäng, Sås, Köksmästarblandning.
Dessert: Chokladmousse med gräddtopp.
Middag: Rotfruktsplättar, Keso, Lingonsylt, Leverpastej.

Vecka 40

Måndag 28 Sep
Lunch: Korv á la Forsell, Kokt potatis, Råkostsallad.
Dessert: Aprikoskräm, Gräddmjölk.
Middag: Grönsakssoppa med rotfruktsstrimlor, Mjukt bröd, Ost, Färsk frukt.

Tisdag 29 Sep
Lunch: Stekt salt sill, Kokt potatis, Löksås, Ärter.
Dessert: Nyponsoppa, Gräddtopp.
Middag: Köttbullar, Potatismos, Brunsås, Vitkålslingon.

Onsdag 30 Sep
Lunch: Isterband, Stuvad potatis, Slottsgrönsaker, Rödbetor.
Dessert: Sommarkompott, Gräddmjölk.
Middag: Pasta, Ädelostsås med skinka, Broccoli och morötter.

Torsdag 1 Okt
Lunch: Ärtsoppa, Bröd, Ost.
Dessert: Pannkaka, Sylt, Vispgrädde.
Middag: Stekt fiskfilé, Kokt potatis, Varm remoulad, Rårivna morötter.

Fredag 2 Okt
Lunch: Pannbiff med lök, Kokt potatis, Brunsås, Blomkål, Inlagd gurka.
Dessert: Piggelin, päronmousse.
Middag: Crepés, Rosenbröd, Sallad, Dressing.

Lördag 3 Okt
Lunch: Kycklinggryta med bacon och senap, Ris, Ärter, majs, paprika bl.
Dessert: Mandarinklyftor, Gräddtopp.
Middag: Janssons frestelse, Ägghalvor, Färsk frukt.

Söndag 4 Okt
Lunch: Helstekt kotlett, Brynt potatis, Sås, Bukettgrönsaker.
Dessert: Muffinskaka, Vaniljsås.
Middag: Sylta, Rödbetssallad, Kokt potatis.

Vecka 41

Måndag 5 Okt
Lunch: Kalles fiskgratäng med tomat och dill, Kokt potatis, Ärter.
Dessert: Päronkräm, Gräddmjölk.
Middag: Ugnspannkaka, Sylt, Leverpastej, Färsk frukt.

Tisdag 6 Okt
Lunch: Kålsoppa med fläskkorv, Bröd, Ost.
Dessert: Småländsk ostkaka, Sylt, Gräddklick.
Middag: Stuvade makaroner, Kycklingköttbullar, Rårivna morötter.

Onsdag 7 Okt
Lunch: Köttfärslimpa, Kokt potatis, Brunsås, Sommarblandning, Lingonsylt.
Dessert: Apelsinsoppa.
Middag: Stekt inlagd strömming, Potatismos, Ärter.

Torsdag 8 Okt
Lunch: Bruna bönor, Stekt rimmat fläsk, Sallad.
Dessert: Fruktcocktail, Glass.
Middag: Ost och grönsakssoppa, Tekaka, Medvurst, Färsk frukt.

Fredag 9 Okt
Lunch: Flygande Jakob (kyckling, bacon & banan i krämig sås), Ris, Broccoli.
Dessert: Mazarin.
Middag: Bakade potatishalvor, Skagenröra, Blandad sallad.

Lördag 10 Okt
Lunch: Medelhavsfisk, Potatismos, Am.grönsaksblandning.
Dessert: Jordgubbskräm, Gräddmjölk.
Middag: Färsbiff, Rostad potatis och rotfrukter, Kall sås med honung och vitlök.

Söndag 11 Okt
Lunch: Dillkött, Kokt potatis, Broccoli och gula morötter.
Dessert: Päron, Kolasås.
Middag: Risgrynskaka med russin, Saftsås, Mjukt bröd, Medvurst, Tomat.

Vecka 42

Måndag 12 Okt
Lunch: Bräckt falukorv, Kokt potatis, Stuvade morötter.
Dessert: Yoghurt.
Middag: Potatisbullar, Keso, Lingonsylt, Rårivna morötter.

Tisdag 13 Okt
Lunch: Pölsa, Stekt fläsk, Kokt potatis, Rödbetor.
Dessert: Fruktsallad, Vaniljcrème.
Middag: Redd grönsakssoppa, Polarkaka, Leverpastej, Tomat, Färsk frukt.

Onsdag 14 Okt
Lunch: Stekt fiskfilé, Kokt potatis, Remouladsås, Ärter.
Dessert: Äppelkräm, Gräddmjölk.
Middag: Köttfärssås, Pasta, Råkostsallad.

Torsdag 15 Okt Måltidens dag
Lunch: Wallenbergare, Potatismos, Pepparsås, Grönsak.
Dessert: Hjortrondröm (Glass, vispad grädde, maränger och hjortronsylt).
Middag: Högsbosoppa (morot), Bröd, Ost, Färsk frukt.

Fredag 16 Okt
Lunch: Festlig kycklinggryta, Ris, Rotfruktsstrimlor.
Dessert: Hemlagad blåbärskräm, Gräddmjölk.
Middag: Laxpaj, Kall romsås, Sallad.

Lördag 17 Okt
Lunch: Biff alá Lindström, Kokt potatis, Gräddsås, Sommargrönsaker.
Dessert: Glass, Hallonsås.
Middag: Grillkorv, Potatismos, Gurkmajonäs, Färsk frukt.

Söndag 18 Okt
Lunch: Örtagårdsstek, Kokt potatis, Sås, Klostergrönsaker.
Dessert: Klyftade persikor, Chokladgrädde.
Middag: Raggmunk, Lingonsylt, Skinktärningar, Färsk frukt.

Relaterade länkar

Skriv ut
Senast uppdaterad: 25 maj 2020
Omsorg och stöd

Kontakt matdistribution, kostenheten

Kostchef
Sonia Persson
Tel 0270-750 36

Bitr kostchef
Åsa Bergstedt
Tel 0270-754 09

Matdistribution

Enhetschef: 0270-758 21

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn