Matsedel för vård- och omsorgsboenden


Vecka 38

Måndag 20 Sep
Lunch: Pannbiffar, Kokt potatis, Champinjonsås, Sallad.
Dessert: Yoghurt.
Middag: Redd grönsakssoppa, Polarkaka, Leverpastej, Gurka.

Tisdag 21 Sep
Lunch: Pölsa, Stekt fläsk, Kokt potatis, Rödbetor.
Dessert: Fruktsallad, Vaniljcrème.
Middag: Potatisbullar, Keso, Lingonsylt, Rårivna morötter.

Onsdag 22 Sep
Lunch: Stekt fiskfilé, Kokt potatis, Remouladsås, Ärter.
Dessert: Äppelkräm, Gräddmjölk.
Middag: Köttfärssås, Pasta, Råkostsallad.

Torsdag 23 Sep
Lunch: Högsbosoppa (morot), Bröd, Ost.
Dessert: Knäckig jordgubbspaj, Vaniljsås.
Middag: Ugnstekt falukorv, Kokt potatis, Ostgratinerad blomkål.

Fredag 24 Sep
Lunch: Husets goda kycklinggryta, Ris.
Dessert: Hemlagad blåbärskräm, Gräddmjölk.
Middag: Laxgratäng, Kokt potatis, Sallad.

Lördag 25 Sep
Lunch: Biff alá Lindström, Kokt potatis, Gräddsås, Sommargrönsaker.
Dessert: Glass, Hallonsås.
Middag: Grillkorv, Potatismos, Gurkmajonäs, Färsk frukt.

Söndag 26 Sep
Lunch: Örtagårdsstek, Kokt potatis, Sås, Klostergrönsaker.
Dessert: Klyftade persikor, Chokladgrädde.
Middag: Risgrynskaka med russin, Saftsås, Mjukt bröd, Medvurst, Tomat.

Vecka 39

Måndag 27 Sep
Lunch: Köttbullar, Stuvade makaroner, Skivade morötter.
Dessert: Fruktsoppa.
Middag: Mild potatis och purjolökssoppa, Mjukt bröd, Leverpastej, Gurka.

Tisdag 28 Sep
Lunch: Köttkorv, Kokt potatis, Senapssås, Rotfruktstrimlor.
Dessert: Drottningkräm, Gräddmjölk.
Middag: Blodpudding, Lingonsylt, Keso, Råkost.

Onsdag 29 Sep
Lunch: Kokt fiskfilé, Äggsås, Kokt potatis, Ärter.
Dessert: Chokladpudding med gräddtopp.
Middag: Baconlåda, Rårivna morötter.

Torsdag 30 Sep
Lunch: Bondstuv, Rödbetor.
Dessert: Hemlagad ris i frutti med sylt.
Middag: Inlagd sill och senapssill, Kokt potatis, Ägghalvor, Tomatklyftor.

Fredag 1 Okt
Lunch: Köttfärslåda med pikant täcke, Kokt potatis, Gräddsås, Klostergrönsaker.
Dessert: Glasstrut.
Middag: Skånsk äggakaka, Lingonsylt, Färsk frukt.

Lördag 2 Okt
Lunch: Kycklinggryta med curry, Ris, Am.grönsaksblandning.
Dessert: Plommonkompott, Gräddmjölk.
Middag: Fiskburgare, Potatismos, Chilimajonnäs, Blandad sallad.

Söndag 3 Okt
Lunch: Kassler med dragongrädde, Kokt potatis, Grönsaker.
Dessert: Kladdkaka med grädde.
Middag: Minestronesoppa, Mjukt bröd, Ost.

Vecka 40

Måndag 4 Okt
Lunch: Fisk Bordelaise, Kokt potatis, Klostergrönsaker.
Dessert: Nyponsoppa, Småskorpor.
Middag: Nötfärsbiff, Kökets val av tillbehör, Hamburgerdressing, Blandad sallad.

Tisdag 5 Okt
Lunch: Stekt rimmat fläsk, Paltbröd, Vitsås, Lingonsylt, Råkost.
Dessert: Fruktcocktail, Glass.
Middag: Plättar, Lingongrädde, Medvurst.

Onsdag 6 Okt
Lunch: Gulaschsoppa med en klick créme fraiche, Bröd, Ost.
Dessert: Äppelpaj, Vaniljsås.
Middag: Kycklingsås med ost och basilika, Pasta, Blandad sallad.

Torsdag 7 Okt
Lunch: Fisk i ugnen med majonnäs och senapstäcke, Potatis, Am.grönsaksblandning.
Dessert: Mangosmoothie.
Middag: Leverbiff, Kokt potatis, Stuvade morötter.

Fredag 8 Okt
Lunch: Bräckt Falukorv, Kokt potatis, Broccoligratäng.
Dessert: Änglamat.
Middag: Torghandlarsoppa (grönsakssoppa), Polarkaka, Ost, Färsk frukt.

Lördag 9 Okt
Lunch: Sejryggfilé i hummersås, Kokt potatis, Ärter.
Dessert: Sommarkompott, Gräddmjölk.
Middag: Grillad kallskuren kyckling, Mimosasallad, Kokt potatis.

Söndag 10 Okt
Lunch: Plommonspäckad fläskkarré, Kokt potatis, Sås, Sommargrönsaker, Äppelmos.
Dessert: Glassbakelse.
Middag: Risgrynsgröt, Mjölk, Mjukt bröd, Leverpastej, Gurka.

Vecka 41

Måndag 11 Okt
Lunch: Kycklingpannbiff, Kokt potatis, Gräddsås, Vitkålslingon, Inlagd gurka.
Dessert: Päron med gräddtopp.
Middag: Bondomelett, Smörsås, Ärter.

Tisdag 12 Okt
Lunch: Stekt strömming, Potatismos, Am.grönsaksblandning, Lingonsylt.
Dessert: Ananaskräm, Gräddmjölk.
Middag: Sylta, Rödbetssallad, Kokt potatis.

Onsdag 13 Okt
Lunch: Ostfylld köttfärskaka, Kokt potatis, Sås, Skivade morötter.
Dessert: Blåbärssoppa.
Middag: Rotfruktsmedaljong, Skinktärningar, Keso, Lingonsylt.

Torsdag 14 Okt
Lunch: Trädgårdsmästarsoppa, Bröd, Ost.
Dessert: Pannkaka, Sylt, Vispgrädde.
Middag: Köttbullar, Stuvade makaroner, Råkost.

Fredag 15 Okt
Lunch: Fiskgratäng Bonjour, Potatismos, Sommargrönsaker.
Dessert: Körsbärskräm, Gräddmjölk.
Middag: Stekt prinskorv, Äggröra, Bukettgrönsaker.

Lördag 16 Okt
Lunch: Fläskköttsgryta med morot, apelsin och ingefära, Kokt potatis, Inlagd gurka.
Dessert: Mjuk kaka.
Middag: Kökets val av varm soppa, Mjukt bröd, Ost, Färsk frukt.

Söndag 17 Okt
Lunch: Stekt kycklingfilé med ädelostsås, Klyftpotatis, Ärter.
Dessert: Marängcup.
Middag: Risgrynspudding, Saftsås, Mjukt bröd, Makrillpålägg.

Vecka 42

Måndag 18 Okt
Lunch: Skinksås, Kokt potatis, Bukettgrönsaker.
Dessert: Yoghurt.
Middag: Blodpudding, Lingonsylt, Keso, Rårivna morötter.

Tisdag 19 Okt
Lunch: Köttbullar, Stuvade makaroner, Skivade morötter.
Dessert: Hallonmousse med småkakor.
Middag: Spenatsoppa, Hackat ägg, Mjukt bröd, Ost, Färsk frukt.

Onsdag 20 Okt
Lunch: Sprödbakad fisk, Kokt potatis, Gräddfilssås, Broccoli.
Dessert: Vaniljglass, Chokladkolasås.
Middag: Kycklinggratäng med persika, Ris, Am.grönsaksblandning.

Torsdag 21 Okt Måltidens dag
Lunch: Kålsoppa med fläskkorv, Bröd, Ost.
Dessert: Hälsinge ostkaka, Saftsås, Vispgrädde.
Middag: Viltfärsbiff, Stuvad potatis, Sallad.

Fredag 22 Okt
Lunch: Klassisk fiskgratäng, Kokt potatis, Ärter.
Dessert: Blandad fruktkräm, Gräddmjölk.
Middag: Krämig skinkomelett, Kall chili fraichesås, Blandad sallad.

Lördag 23 Okt
Lunch: Kalops, Kokt potatis, Rotfruktsstrimlor, Rödbetor.
Dessert: Fruktsallad, Vaniljcrème.
Middag: Mannagrynspudding, Saftsås, Mjukt bröd, Tillmans korvpålägg, Färsk frukt.

Söndag 24 Okt
Lunch: Örtagårdsstek (fläskkött), Potatisgratäng, Sås ,Klostergrönsaker.
Dessert: Chokladmousse med gräddtopp.
Middag: Rotfruktsplättar, Keso, Lingonsylt, Leverpastej.

Vecka 43

Måndag 25 Okt
Lunch: Korv á la Forsell, Kokt potatis, Råkostsallad.
Dessert: Aprikoskräm, Gräddmjölk.
Middag: Grönsakssoppa med rotfruktsstrimlor, Mjukt bröd, Ost.

Tisdag 26 Okt
Lunch: Stekt salt sill, Kokt potatis, Löksås, Ärter.
Dessert: Nyponsoppa, Gräddtopp.
Middag: Köttbullar, Potatismos, Brunsås, Vitkålslingon.

Onsdag 27 Okt
Lunch: Isterband, Stuvad potatis, Klostergrönsaker, Rödbetor.
Dessert: Sommarkompott, Gräddmjöl.
Middag: Pasta, Ädelostsås med skinka, Broccoli och morötter.

Torsdag 28 Okt
Lunch: Ärtsoppa, Bröd, Ost.
Dessert: Pannkaka, Sylt, Vispgrädde.
Middag: Stekt fiskfilé, Kokt potatis, Varm remoulad, Rårivna morötter.

Fredag 29 Okt
Lunch: Pannbiff med lök, Kokt potatis, Brunsås, Blomkål, Inlagd gurka.
Dessert: Piggelin, päronmousse.
Middag: Crepés, Rosenbröd, Sallad, Dressing.

Lördag 30 Okt
Lunch: Kycklinggryta med bacon och senap, Ris, Am.grönsaksblandning.
Dessert: Mandarinklyftor, Gräddtopp.
Middag: Janssons frestelse, Ägghalvor, Färsk frukt.

Söndag 31 Okt
Lunch: Helstekt kotlett, Brynt potatis, Sås, Bukettgrönsaker.
Dessert: Muffinskaka, Vaniljsås.
Middag: Sylta, Rödbetssallad, Kokt potatis.

Vecka 44

Måndag 1 Nov
Lunch: Kalles fiskgratäng med tomat och dill, Kokt potatis, Ärter.
Dessert: Päronkräm, Gräddmjölk.
Middag: Fläskpannkaka, Lingonsylt, Råkostsallad.

Tisdag 2 Nov
Lunch: Krämig rotfruktssoppa, Bröd, Ost.
Dessert: Småländsk ostkaka, Sylt, Gräddtopp.
Middag: Stuvade makaroner, Stekt falukorv, Rårivna morötter.

Onsdag 3 Nov
Lunch: Köttfärslimpa, Kokt potatis, Brunsås, Sommargrönsaker, Lingonsylt.
Dessert: Apelsinsoppa.
Middag: Stekt inlagd strömming, Potatismos, Ärter.

Torsdag 4 Nov
Lunch: Bruna bönor, Stekt rimmat fläsk, Sallad.
Dessert: Fruktcocktail, Glass.
Middag: Ost och grönsakssoppa, Tekaka, Medvurst, Färsk frukt.

Fredag 5 Nov
Lunch: Flygande Jakob (kyckling, bacon & banan i krämig sås), Ris, Broccoli.
Dessert: Mazarin.
Middag: Krämig potatis och grönsaksgratäng, Stekt prinskorv.

Lördag 6 Nov Alla helgons dag
Lunch: Lax på Norrlandsvis, Kokt potatis, Am.grönsaksblandning.
Dessert: Chokladbolls, pannacotta.
Middag: Färsbiff, Rostad potatis och rotfrukter, Kall sås med honung och vitlök.

Söndag 7 Nov
Lunch: Dillkött, Kokt potatis, Broccoli och morötter.
Dessert: Päron, Kolasås.
Middag: Raggmunk, Lingonsylt, Skinktärningar, Råkost.

Vecka 45

Måndag 8 Nov
Lunch: Pannbiffar, Kokt potatis, Champinjonsås, Sallad.
Dessert: Yoghurt.
Middag: Redd grönsakssoppa, Polarkaka, Leverpastej, Gurka.

Tisdag 9 Nov
Lunch: Pölsa, Stekt fläsk, Kokt potatis, Rödbetor.
Dessert: Fruktsallad, Vaniljcrème.
Middag: Potatisbullar, Keso, Lingonsylt, Rårivna morötter.

Onsdag 10 Nov
Lunch: Stekt fiskfilé, Kokt potatis, Remouladsås, Ärter.
Dessert: Äppelkräm, Gräddmjölk.
Middag: Köttfärssås, Pasta, Råkostsallad.

Torsdag 11 Nov
Lunch: Högsbosoppa (morot), Bröd, Ost.
Dessert: Knäckig jordgubbspaj, Vaniljsås.
Middag: Ugnstekt falukorv, Kokt potatis, Ostgratinerad blomkål.

Fredag 12 Nov
Lunch: Husets goda kycklinggryta, Ris.
Dessert: Hemlagad blåbärskräm, Gräddmjölk.
Middag: Laxgratäng, Kokt potatis, Sallad.

Lördag 13 Nov
Lunch: Biff alá Lindström, Kokt potatis, Gräddsås, Sommargrönsaker.
Dessert: Glass, Hallonsås.
Middag: Grillkorv, Potatismos, Gurkmajonäs, Färsk frukt.

Söndag 14 Nov Farsdag
Lunch: Örtagårdsstek, Kokt potatis, Sås, Klostergrönsaker.
Dessert: Tårta.
Middag: Risgrynskaka med russin, Saftsås, Mjukt, bröd, Medvurst, Tomat.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 september 2021
Omsorg och stöd

Kontakt matdistribution, kostenheten

Kostchef
Sonia Persson
Tel 0270-750 36

Bitr kostchef
Åsa Bergstedt
Tel 0270-754 09

Matdistribution

Enhetschef: 0270-758 21

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn