Öppna förskolan vid Familjecentralen stängs

Smittskyddsläkaren i Region Gävleborg, Signar Mäkitalo, rekommenderar att "öppna förskolor" som finns i samma lokaler som vårdverksamheter stängs.

-Det är för att minska risken för smittspridning av viruset covid-19 (coronavirus) till vårdpersonal och patienter i behov av vård, säger Signar Mäkitalo.

Med anledning av rekommendationen stänger Söderhamns kommun den öppna förskolan i anslutning till Familjecentralen från och med den 16 mars.

Stängningen bedöms gälla tills pandemin orsakad av covid-19 (coronavirus) anses avslutad i Sverige, enligt smittskyddsläkaren.

Senast uppdaterad: 16 mars 2020