Undvik onödiga besök på sjukhus och äldreboenden

Folkhälsomyndighetens rekommendationer är att alla med symtom på luftvägsinfektion – även lindriga – uppmanas att avstå sociala kontakter där smitta riskerar att överföras. Det gäller både i arbetslivet och privatlivet. Det är särskilt viktigt att de som arbetar inom äldreomsorg och vård av äldre inte går till arbetet om de får symptom på luftvägsinfektion.

- Det är vår normala rutin inom äldreomsorgen, är man förkyld eller sjuk ska man naturligtvis inte arbeta och vara i kontakt med sårbara och svaga personer, menar Anna-Karin Eklund, förvaltningschef inom omvårdnadsförvaltningen

Anhöriga bör undvika onödiga besök på sjukhus och äldreboenden – och aldrig göra ett besök om man har luftvägssymtom. Att undvika onödiga besök skyddar de mest sårbara.

Senast uppdaterad: 18 mars 2020