Fortsatt försiktighet vid besök i vård- och omsorgsboenden

När restriktionerna i samhället tas bort kan det uppfattas som att pandemin är över. Dock är läget fortfarande allvarligt och Söderhamn kommun uppmanar till fortsatt försiktighet vid besök på vård- och omsorgsboenden. Det innebär att rekommendationen om säkra besök kvarstår.

Det är verksamheten som ansvarar för att besöken sker på ett så säkert sätt som möjligt, samtidigt som varje besökare har ett ansvar att följa råd och rekommendationer för minskad smittspridning.

Så här tar vi ansvar:

• Stanna hemma om du inte känner dig helt frisk
  • Har du träffat någon som är sjuk eller själv rest utomlands den senaste veckan, avstå från besök närmaste tiden
  • Vi ser gärna max 2 personer som besöker per tillfälle
  • Ta kontakt innan och boka besöket med enheten, det är för att undvika att för många besöker boendet samtidigt
  • Vi uppmanar att besökare använder munskydd under hela besöket
  • Tvätta och/eller sprita dina händer innan, under och efter besöket.
  • Vistas bara i den enskildes lägenhet eller anvisad plats. Detta beroende på rekommendationen utifrån den riskbedömning som görs av verksamheten innan besöket.
  • Håll avstånd vid besöket, både till andra personer som bor på boendet samt till personal och andra besökare.

Tack för att ni tagit och fortsätter ta ansvar för att skydda våra äldre.

Senast uppdaterad: 28 september 2021