Söderhamns kommun gör det lättare för handel och servering utomhus

Söderhamns kommun har beslutat om åtgärder för att stötta näringslivet i de hårdast drabbade branscherna och samtidigt bidra till att minska trängsel och smittspridning i butiker, kaféer och gallerior.

Söderhamns kommuns beslut handlar om lättnader gällande handel och servering utomhus i form av:

• slopad debitering under 2021 för allmän platsupplåtelse gällande uteserveringar
  • förlängning av det tidigare beslutet om avgiftsfri upplåtelse av allmän plats för handel, caféer och restauranger som vill anpassa sin verksamhet utifrån ett covid-19 perspektiv (till 31 oktober 2021).

Ordinarie krav gäller fortfarande för ansökan till polismyndigheten, bygglov och utformningar av uteserveringar samt kostnad för alkoholtillstånd.

Senast uppdaterad: 5 mars 2021