Covid-19: Fortsätt följa restriktioner - smittan stor i länet

Fortsätt att följa restriktionerna som fortfarande gäller. Som att hålla avstånd.

Vi måste alla åter hjälpa till att bromsa smittan. Vid presskonferensen i Region Gävleborg 11 februari påtalar både smittskyddsläkaren och hälso- och sjukvårdsdirektören vikten av att hålla avstånd och begränsa det fysiska umgänget så mycket det går.

Smittspridningen i vårt län är fortsatt hög, högre än närliggande län meddelande Region Gävleborg. Det är nu mycket viktigt att vi håller i och håller ut och följer de restriktioner som finns – de gäller fortfarande:

• Stanna hemma vid minsta symptom
  • Tvätta händerna ofta
  • Håll avstånd.

Vaccinera er - men fortsätt vara försiktiga

Det faktum att smittan minskade över jul och att vaccinering påbörjats har inte ändrat på detta. Den som fått vaccin kan fortfarande smittas och bli sjuk och föra smitta vidare. Vaccinet minskar risken för svår sjukdom och död. Därför är det också viktigt att så många som möjligt vaccinerar sig.

Låt oss göra vad vi kan för att bromsa smittan!

Se mer: Presskonferens covid-19 Region Gävleborg 20210211länk till annan webbplats

Senast uppdaterad: 11 februari 2021