Nu öppnar vi idrottsverksamhet för fler ungdomar samt för rehab-bad på Hällåsen

Efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten öppnar vi för fritids- och idrottsaktiviteter för ungdomar födda 2002 och senare, samt för rehab-bad på Hällåsen.

Folkhälsomyndigheten bedömer nu att även äldre ungdomar som är födda 2002 eller senare kan delta i organiserade idrotts- och fritidsaktiviteter, både inomhus och utomhus (tidigare gränsen var barn föddda 2005 och senare). De positiva aspekterna av barn och ungas fysiska aktivitet överväger och därför görs en ändring i de allmänna råden.

För Söderhamns kommuns del innebär det att från 8 februari och tills vidare beslut kommer, kan ungdomar föddda 2002 eller senare delta i fritids- och idrottsverksamheter.

Vi öppnar också för att boka in rehab-bad i simhallen på Hällåsen.

Kom ihåg att vi även fortsatt måste vara noga med avstånd, handhygien och att stanna hemma vid symptom!

Läs mer: Covid-19 - Åtgärder inom kommunala verksamheter

Senast uppdaterad: 5 februari 2021