Vaccineringen igång – Hedbacka först ut

Alve på avdelningen Syrénen i vård- och omsorgsboendet Hedbacka får en spruta covid-19-vaccin. Med är Helena Lindqvist, distriktssköterska och teamledare vi vaccinationen och sjuksköterskan Monika Nilsson.

Alve på avdelningen Syrénen på Hebacka fick Söderhamns kommuns första dos av covid-19-vaccin. Vaccineringen rullade igång på morgonen 27 december och omfattar i ett första skede ett hundratal doser som går ut till vård- och omsorgsboenden.

Frukosten var just äten på Hedbackas vård- och omsorgboende när det var dags för nästa intag: vaccin mot covid-19. Ett 40-tal av regionens första doser delas under dagen ut till brukare på Hedbacka och vagnen med utrustning och vaccinations-team går från rum till rum. Först ut är Alve, som konstaterar att sticket inte känns värre än andra sprutor och att sjuksköterskan Monika Nilsson kan sitt jobb.

Fler boenden väntar på vaccin

Efter Hedbacka väntar samma procedur på Björkbacka.

- Det känns mer än spännande, man känner att slags vördnad inför att vi nu har ett vaccin framme i vår verksamhet, säger Anna-Karin Eklund, omvårdnadsförvaltningens chef som också är på plats vid premiärstricket.

Läs mer: Boende på Hedbacka och Björkbacka får de första vaccindoserna 

Skriv ut
Senast uppdaterad: 27 december 2020

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn