Uppmaning inför julen: undvik besök i boenden och att ta hem anhöriga

Bild

På grund av pandemiläget i kommunen ber vi anhöriga att inte ta hem sina äldre från våra boenden över helgerna. Vi ser helst inte att anhöriga besöker boenden heller.

Många vill få hem sina anhöriga från våra boenden under julen. Men i år uppmanar vi er att tänka om för att minska smittspridningen: hoppa över att ta hem era anhöriga, vi undanber oss också besök i boenden.

Julen är här och för många av oss brukar det innebära att träffa nära och kära. Men i år är det inte som vanligt. I vår kommun är smittspridningen utbredd och läget ansträngt. Därför uppmanar vi anhöriga att om möjligt undvika att ta hem närstående från vård- och omsorgboenden över julen. Vi undanber oss också besök i boenden under helgerna på grund av oron för smittspridning. Prata med enhetschefen i boendet för att om möjligt hitta en lösning för digitala möten.

Oro för smittspridning

Det här är trista uppmaningar att komma med, men nödvändiga om vi ska kunna bromsa smittspridningen. Fortsätt följa rekommendationerna, vi tackar för den förståelse och tålamod ni visar och önskar en god jul!

Senast uppdaterad: 22 december 2020