Bibliotek och andra verksamheter stänger från 19 december

Med anledning av regeringens skärpta restriktioner för att minska smittspridning begränsar Söderhamns kommun flera verksamheter ytterligare. Fler beslut om begränsningar kan komma.

Regeringen uppmanade på fredagen den 18 december kommuner att stänga all verksamhet som inte är helt nödvändig. Det gäller till exempel badhus och bibliotek.

Under lördagen den 19 december fattades beslut om att stänga Söderhamns huvudbibliotek samt filialer för utåtriktad verksamhet, badhuset Aquarena samt kommunala idrottshallar och anläggningar från och med lördag 19 december kl 16.00 till och med 24 januari 2021.
Beslutet om stängning fattades av kultur- och samhällsservicenämndens ordförande Marjo Myllykoski (M) och gäller även för verksamhet som är föreningsdriven och riktad för barn och unga födda år 2005 och senare. Undantag är yrkesmässig idrottsverksamhet.

Söderhamns kommun analyserar regeringens besked om skärpta restriktioner och hur de ska tillämpas. Fler beslut kan kommuniceras löpande.

Senast uppdaterad: 19 december 2020