Åtgärder för att begränsa smittspridning

För att begränsa smittspridningen av covid-19 genomförs flera begränsande åtgärder inom våra kommunala verksamheter. Åtgärderna gäller till och med 24 januari men kan komma att förlängas.

Stäng meddelande

Grundskolans hösttermin slutar fredag 18 december

Fyra elever sitter utanför sin skola i Söderhamns kommun.

Grundskolans elever får jullov en dag tidigare denna hösttermin.

Fredag 18 december blir sista dagen för kommunens alla elever inom grundskola och grundsärskola innan jullovet. Att förkorta terminen med en skoldag är ytterligare en åtgärd för att försöka motverka vidare spridning av covid-19.

– Alla tillsammans har ett ansvar för att förhindra smittspridningen och vi tar vårt, säger Åsa Unger, förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen som tog beslutet onsdagen 16 december.

Höstterminen förkortas alltså en dag, måndag 21 december är det jullov för grundskolan och grundsärskolans elever.

– Ingen dag behöver flyttas till vårterminen, eleverna får sin garanterade undervisningstid för höstterminen tillgodosedd, säger Åsa Unger, förvaltningschef för barn- och utbildningsnämnden.

Du som vårdnadshavare som normalt inte har fritidsplats åt ditt barn men ändå behöver barnomsorg på måndag – välkommen att kontakta barnets rektor så löser vi det.

Senast uppdaterad: 16 december 2020