Gymnasieskolan inför distansundervisning – gäller till efter jullovet

Staffangymnasiet i Söderhamn inför fjärr- och distansundervisning från och med måndag 7 december till 6 januari 2021.

Gymnasieskolan inför distansundervisning från måndag 7 december fram till jullovets slut 6 januari, som en åtgärd för att minska smittspridningen i samhället.

Huvudregeln för gymnasieskolan är alltså fjärr- och distansundervisning framöver enligt beslut från regeringen 3 december. Staffangymnasiet i Söderhamn ändrar därför så att fredag 4 december blir planeringsdag för lärare. Eleverna får lunch och kan hämta material för att sätta igång med distans-/fjärrundervisning från och med måndag 7 december, fram till 6 januari 2021.

Läs mer: Staffangymnasiet inför fjärr- och distansundervisninglänk till annan webbplats

Undantag från reglerna

I de nya gymnasiebestämmelserna finns möjlighet till undantag för praktiska moment som inte kan skjutas fram, till exempel nationella prov och andra prov som inte går att genomföra på distans. Undantag gäller också för elever i introduktionsprogrammen, inklusive språkintroduktion samt elever som kan bli särskilt lidande av att inte vara på plats i skolan. Gymnasiesärskolan (inklusive boendet) undantas också, liksom vuxenutbildning.

Nu vänder vi kurvan

Folkhälsomyndigheten uppmanar också att vi alla, inklusive den åldersgrupp som utgör gymnasieelever, fortsätter att noggrant följa allmänna råd.

- Det gick att vända kurvan i våras, det kommer att gå igen, säger Johan Carlson, generaldirektör för Folkhälsomyndigheten.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 december 2020

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn