Boende på Åsgården smittade av covid-19 – tester av boende och personal

Den 26 november konstateras att nio av de boende i Åsgårdens vård- och omsorgsboende smittats av covid-19. Nu testas alla boende och all personal.

Samtliga av de 68 boende i Åsgårdens vård- och omsorgsboende kommer att screenas (testas) oavsett om de visar symptom eller inte. På torsdagen (26 november) påbörjades också screening av all personal (cirka 60 personer) i boendet efter beslut av smittskyddet i Region Gävleborg.

Munskydd som komplement

Omvårdnadsförvaltningen har daglig kontakt med både smittskydd och vårdhygien, som också rekommenderar munskydd som komplement till visir i samband med ansiktsnära vård på Åsgården.

Avstå besök

Vi uppmanar anhöriga att avstå besök på våra vård- och omsorgsboenden, detta gäller framför allt på Åsgården.

Låt oss hjälpas åt för att minska smittspridningen!

Senast uppdaterad: 27 november 2020