Undvik besök i vård- och omsorgsboenden

Coronaviruset sprids nu snabbt i hela samhället därför avråder vi från besök till våra vård- och omsorgsboenden.

För att minska risken för smittspridning vill vi nu minska antalet externa besökare.
- Läget är allvarligt vilket gör att vi nu går ut med en avrådan från besök på våra vård- och omsorgsboenden, säger Anna-Karin Eklund, förvaltningschef omvårdnadsförvaltningen.

Besöksförbudet upphörde 1 oktober men sedan dess har smittspridningen i samhället ökat. Vi måste fortsätta att följa de riktlinjer som gäller i samhället i övrigt.

Att tänka på inför möten

Beroende på boendets utformning kan det variera mellan olika boenden hur och var möten sker.

• I största möjligaste mån avråder vi från besök.
  • Ta kontakt med boendet i god tid innan eventuellt möte.
  • När du anlänt till boendet, invänta personal för information om vad som gäller vid besöket.
  • Under besöket: stanna på den anvisade platsen utan att röra dig runt i boendet.
  • Tänk på att inte komma för många, då det blir svårt att hålla avståndet.
  • Viktigast är att tvätta händerna när ni kommer och hålla avstånd under hela besöket.

Fortsätt följa rekommendationer

Samma generella rekommendationer gäller för dem som besöker vård- och omsorgsboenden som i samhället i övrigt:

• Stanna hemma om du inte känner dig helt frisk
  • Tvätta händerna
  • Håll avstånd
  • Har du träffat någon som är sjuk, avstå från besök närmaste tiden

Om du har frågor, välkommen att kontakta:

Telefon: 0270–750 00

Senast uppdaterad: 19 november 2020