För säkra möten i boenden - fortsätt följa riktlinjer

Besöksförbudet i vård- och omsorgsboenden upphörde den 1 oktober. Det är fortsatt viktigt att alla vid besök följder de riktlinjer som gäller i samhället i övrigt.

Efter att besöksförbudet till våra vård- och omsorgsboenden upphörde 1 oktober går det åter bra att göra besök. Det är viktigt att vi alla nu tänker på att pandemin fortfarande pågår. Det betyder att de riktlinjer som gäller ute i samhället gäller även på ett vård- och omsorgsboende.

Så skapar vi säkra möten

Beroende på boendets utformning kan det variera mellan olika boenden hur och var möten sker. Vi rekommenderar att ni i första hand ses utomhus på en anvisad plats, eller på anvisad plats på boendet antingen med plexiglasskydd eller sittplatser med säkra avstånd. Detta för att minska antalet externa besökare bland våra andra boenden och för att minska den totala smittrisken.

Olika förutsättningar styr mötena

Det kan bli aktuellt med besök i den boendes lägenhet utifrån de behov och åtgärder som framkommer vid den riskbedömning som genomförs innan varje möte. Det som styr hur mötet utformas är individuella förutsättningar hos den som ska ta emot besök och hur boendet är utformat.

Tänk på att inte komma för många, då det blir svårt att hålla avståndet.

Att tänka på inför möten

• Ta kontakt med boendet i god tid innan för att vi ska hinna organisera och förbereda säkra möten.
  • När du anlänt till boendet, invänta personal för information om vad som gäller vid besöket.
  • Under besöket: stanna på den anvisade platsen utan att röra dig runt i boendet.
  • Viktigast är att tvätta händerna när ni kommer och hålla avstånd under hela besöket.

Fortsätt följa rekommendationer

Samma generella rekommendationer gäller för dem som besöker vård- och omsorgsboenden som i samhället i övrigt:

• Stanna hemma om du inte känner dig helt frisk
  • Tvätta händerna
  • Håll avstånd
  • Har du träffat någon som är sjuk, avstå från besök närmaste tiden

Tillsammans hjälps vi åt för säkra möten!

Om du har frågor, välkommen att kontakta:

Telefon: 0270–750 00

Senast uppdaterad: 2 november 2020