Stentägtskolan stängs på grund av covid-19 - terminen avslutad

Stentägtens grundskola inklusive förskoleklass stängs då ett antal personer på skolan insjuknat i covid-19.

Ett antal personer på skolan har de senaste dagarna insjuknat i covid-19, därför stängs både grundskola och förskoleklass. Det innebär att terminen avslutas i förtid för eleverna. Beslutet togs av Jan-Eric Berger, ordförande i barn-och utbildningsnämnden, måndag 8 juni efter samråd med smittskyddsläkare. De skoldagar som missas kommer att tas igen senare.

Fritidshemmet kommer att vara öppet för barn med föräldrar som tillsammans med sin arbetsgivare gör bedömningen att de har samhällsviktiga yrken.

Läs mer: Information från MSB - samhällsviktiga funktionerlänk till annan webbplats

Under tisdagen 9 juni kommer en e-tjänst att publiceras på www.soderhamn.se för att vårdnadshavare ska kunna anmäla behov av barnomsorg. Under tisdagen behövs ingen anmälan via e-tjänst för att komma till fritids.

Vårdnadshavare är informerade.

Senast uppdaterad: 8 juni 2020