Kommunchefen om covid-19: "Ett stort ansvar ligger på oss alla och envar"

Var beredd på anpassningar och lyssna på råd. Tänk på din egen roll i helheten. Och inte minst - ta hand om dig och andra! uppmanar kommunchefen Patrik Jakobsson i det rådande läget med covid-19.

Vi ser nu en ökad smittspridning av covid-19 (coronavirus) i Gävleborg. Inom hälso- och sjukvården jobbas det hårt för att ta höjd för hur pandemin utvecklas. Det vi inte vill ha är ett läge där då behovet av vård blir större än kapaciteten.

Söderhamns kommunchef Patrik Jakobsson ser medarbetare inom kommunkoncernen som arbetar hårt med att upprätthålla service till medborgarna, samtidigt som organisationen också vill jobba uthålligt. Kommunchefen säger också att vi nu får finna oss i anpassningar av verksamheter, yrkesroller och ta till oss nya rekommendationer och förbud.

Söderhamns kommun följer och uppdaterar med myndigheters råd. Det bör också varje medborgare göra för egen del, säger Patrik Jakobsson.

-Ett stort ansvar ligger på oss alla och envar. Hur vi beter oss får stor påverkan på utvecklingen framöver. Tillsammans klarar vi det bättre, säger kommunchefen.
Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 april 2020

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn