Ny matsedel från vecka 17 - anpassad efter rådande läge

Bild

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Förenklad matsedel med massor av barnens favoriter. Det kommer att gälla från och med vecka 17 som en anpassning efter covid-19-situationen.

Från och med vecka 17 (20 april) kommer skola och förskola att få en ny matsedel, som skiljer sig från ordinarie matsedlarna. Den nya matsedeln är en tillfällig lösning som kommer att rulla i tvåveckorsintervaller en tid framöver, med anledning av covid-19.

Utvalda favoriter oftare

Det rådande läget med en pågående pandemi gör att det är färre kockar på plats för att laga skolmaten och då underlättar en tillfällig, enklare matsedel. Den senaste tiden har det också varit många frånvarande barn, vilket fått till följd att det varit svårt att laga rätt antal portioner från dag till dag.

I den nya matsedeln kommer en maträtt att serveras, kostavdelningen har plockat ut maträtter de vet att barnen gillar – säkra kort, som köttbullar och pasta, kyckling och curry, chicken nuggets och pannbiff.

Specialkost serveras som vanligt.

- Det här underlättar på flera sätt för personalen och vi hoppas att alla förstår. Vi kör på med den nya matsedeln så länge vi har covid-19 i vår närhet, säger Sonia Persson, chef för kostavdelningen i Söderhamns kommun.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 mars 2020

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn