Två förskolor slås ihop tillfälligt - löser personalfrågan

Att två förskolor slås ihop betyder att vikarier kan användas inom omvårdnad där de behövs bäst.

Från och med måndag 30 mars slås Trönö förskola ihop med Kungsgårdens förskola. Det handlar i ett första läge om tre veckor.

Sammanslagningen är en åtgärd för att lösa frågan om tillfällig personalbrist. Dessutom vill barn-och utbildningsförvaltningen inte använda vikarier från bemanningen som behövs inom omvårdnadsförvaltningen till följd av covid-19-situationen.

Rektor har informerat vårdnadshavare om de nya förhållandena.

- I dag vet vi inte om det kan bli sammanslagningar på fler ställen, men det är inget vi utesluter. I så fall har rektorer handlingsplaner redo och vårdnadshavare kommer att få besked i så god tid som möjligt, säger Agneta Olofsson, förskolechef i Söderhamns kommun.

Senast uppdaterad: 27 mars 2020