Söderhamns kommun snabbutreder stöd till näringslivet

Många branscher och företag ser stora utmaningar i spåren av covid-19. Söderhamns kommun jobbar därför med en handlingsplan för att om möjligt lindra skadan hos lokala företag.

Covid-19 drabbar inte bara den som insjuknar. Situationen slår snabbt och hårt också mot många av våra lokala företag. Faxepark ser utvecklingen och mobiliserar för stöttande åtgärder.

- Söderhamns kommun ser hur extremt tuff situationen är för näringslivet och här gäller det att vi alla hjälps åt för att lindra effekterna, säger näringslivschef Hans-Göran Karlsson.

Söderhamns kommun har tillsatt en arbetsgrupp för att ta fram en handlingsplan för hur kommunen ska stötta vårt lokala näringsliv. Vissa åtgärder kan genomföras snabbt, medan vissa åtgärder kräver viss utredning och eventuellt politiska beslut.

- Vi kommer att börja ge besked kring hur kommunen möjligen kan bidra med dämpande åtgärder under nästa vecka, säger Hans-Göran Karlsson

Du kan göra skillnad - handla lokalt!

Att alla söderhamnare nu sluter upp kring det lokala näringslivet är viktigt. Budskapet ”handla lokalt ” känns mer angeläget än någonsin. Söderhamns kommun kommer bland annat att lyfta budskapet på infartsskyltarna.

Det lokala näringsliver visar också på kreativitet och solidaritet med varandra i de lösningar som nu fötts ur covid-19-situationen.

Webbplats för företagare

Webbplatsen verksamt.se (myndigheternas gemensamma webbplats för företagsinformation och företagstjänster) har samlad information från myndigheter - viktigt för dig som företagare att känna till i samband med det nya coronaviruset och covid-19.

Senast uppdaterad: 20 mars 2020