Åtgärder för att begränsa smittspridning

För att begränsa smittspridningen av covid-19 genomförs flera begränsande åtgärder inom våra kommunala verksamheter. Åtgärderna gäller till och med 24 januari men kan komma att förlängas.

Stäng meddelande

Undvik onödiga besök på sjukhus och äldreboenden

Folkhälsomyndighetens rekommendationer är att alla med symtom på luftvägsinfektion – även lindriga – uppmanas att avstå sociala kontakter där smitta riskerar att överföras. Det gäller både i arbetslivet och privatlivet. Det är särskilt viktigt att de som arbetar inom äldreomsorg och vård av äldre inte går till arbetet om de får symptom på luftvägsinfektion.

- Det är vår normala rutin inom äldreomsorgen, är man förkyld eller sjuk ska man naturligtvis inte arbeta och vara i kontakt med sårbara och svaga personer, menar Anna-Karin Eklund, förvaltningschef inom omvårdnadsförvaltningen

Anhöriga bör undvika onödiga besök på sjukhus och äldreboenden – och aldrig göra ett besök om man har luftvägssymtom. Att undvika onödiga besök skyddar de mest sårbara.

Senast uppdaterad: 18 mars 2020