• Startsida
  • / Nyhetsarkiv
  • / Bygg- och bogemenskaper och andra former av socialt byggande - digital föreläsning 17 maj

Bygg- och bogemenskaper och andra former av socialt byggande - digital föreläsning 17 maj

Bild

Det händer mycket på bostadssidan i Söderhamns kommun! En spännande gren är socialt byggande och rollen som byggemenskaper kan spela. Välkomna till digital föreläsning i ämnet den 17 maj, ledd av Tinna Harling, arkitekt och projektledare på Egnahemsfabriken på Tjörn.

Intresset för nya bostäder i Söderhamns kommun har varit stort de senaste åren. Byggföretagen riktar oftast in sig på de centrala och vattennära delarna av Söderhamn medan det är svårare att möta upp det starka intresset för nya bostäder i andra delar av kommunen, något som visat sig i bland annat enkätundersökningar och medborgardialoger.

Fler perspektiv på bostadsbyggande

Vi ser också att intresset för att utveckla olika former av socialt företagande i Söderhamn är stort! Söderhamns kommun är under 2021 en av 12 kommuner som under ledning av Sveriges kommuner och regioner (SKR) deltar i ett utvecklingsnätverk för att hitta nya samverkansformer med sociala företag.

Därför känns det extra roligt att få möjligheten att bjuda in till denna föreläsning som ger andra perspektiv hur kommuner kan arbeta med bostadsförsörjningen och hur samverkan med sociala företag kan skapa nya möjligheter och fler vägar in på bostadsmarknaden.

Egnahemsfabriken på Tjörn

Tinna Harling, arkitekt och projektledare på Egnahemsfabriken på Tjörn berättar mer om det sociala företaget Egnahemsfabriken som blev årets kooperativ i Sverige 2020.

Läs mer: www.egnahemsfabriken.selänk till annan webbplats

Tinna kommer även lyfta om bo-och byggemenskapers möjliga roll i bostadsförsörjningen och sitt arbete i projektet DiverCity. Dessutom kommer hon att lyfta andra exempel på socialt byggande och berätta om den uppföljande konferens av Socialt byggande och modernt självbyggeri som just nu planeras i Göteborg.

Anmälan fram till 16 maj

Föreläsningen är den 17 maj, kl 15-17 och hålls i digital form. Länk till föreläsningen får du efter din anmälan, som du gör senast 16 maj.

Anmälan och/eller frågor:

Ludvig Königsson, samhällsplanerare Söderhamns kommun
E-post: ludvig.konigsson@soderhamn.se

Välkommen!

Läs mer: www.divcity.selänk till annan webbplats
Läs mer: www.socialtbyggande.selänk till annan webbplats

Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 april 2021

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn