Dags att söka lovskola

Lovskola

Går du i årskurs 8 eller 9 och har svårt att nå gymnasiebehörighet? Ta chansen och delta i sommarlovskolan 11-24 juni. Sista ansökningsdag är den 12 maj.

På grund av coronapandemin planerar vi för att genomföra lovskola för endast årskurs 8 och 9 i år.

Information om lovskolan

Sommarlovsskolan erbjuds till elever i årskurs 9 som inte nått gymnasiebehörighet och till elever i årskurs 8 som riskerar att efter årskurs 9 inte vara behöriga till ett yrkesprogram i gymnasieskolan. För att vara behörig till gymnasiet måste eleven ha godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik samt i ytterligare minst fem andra ämnen.

Sommarlovsskolan genomförs på Norrtullskolan den 11-24 juni

Undervisning mellan klockan 08.00 och 14.00 med avbrott för lunch.

Syfte

Syftet med lovskola är att eleven får lära sig mer i ämnet så att kursplanemålen kan nås och eleven kan uppnå minst godkänt betyg. Rektor på elevens skola beslutar om en elev ska erbjudas lovskola eller inte. Beslutet går inte att överklaga.

Ansökan

Ansökan till sommarlovsskolan görs av vårdnadshavare och elev senast den 12 maj på bifogad blankett. Blanketten lämnas eller skickas till den skolexpedition som eleven går på.

Besked om eleven är antagen eller inte till lovskolan kommer att skickas hem med brev under vecka 22. Lovskolan är frivillig men för elev som har sökt och blivit antagen är det obligatoriskt att delta.

Sök lovskola (blankett)

Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 april 2021

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn