Svarthuvad snigel ny invasiv art - hjälp till att kartlägga den

Bidra gärna kartläggningen av invasiva arten svarthuvad snigel.

Svarthuvad snigel är en främmande art som upptäckts i vårt län. Snigeln kan bli ett potentiellt problem och ska därför kartläggas. Där kan du hjälpa till!

Svarthuvad snigel, med ursprung i Kukasus, är en invasiv främmande art som endast har upptäckts på ett fåtal ställen i Sverige, däribland i Söderhamn.

Snigeln känns igen på sitt svarta huvud och i övrigt gråaktiga kropp. I form och storlek är den ungefär som en åkersnigel och kan bli upp till 45 millimeter lång.

Det faktum att arten förekommer med så pass hög täthet och i närhet till privata trädgårdar tyder på att arten potentiellt kan bli ett problematiskt skadedjur. Därför är det speciellt viktigt att kartlägga snigelns utbredning och öka rapporteringen av arten till Artdatabanken. Hjälp gärna till med detta!

Läs mer: www.invasivaarter.nulänk till annan webbplats

Hos Naturvårdsverket får du veta hur du kan ta bort svarthuvad snigel, var den påträffats tidigare och varför vi vill försöka stoppa den.

Läs mer: Naturvårdsverket - svarthuvad snigellänk till annan webbplats

Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 september 2020

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn