• Startsida
  • / Nyhetsarkiv
  • / Massor med möjligheter hos biblioteken - digitala tjänster för den som blir hemma

Massor med möjligheter hos biblioteken - digitala tjänster för den som blir hemma

Se film i telefonen via någon av bibliotekets tjänster.

I rådande läge med covid-19 riskerar många att bli hemma. Tänk på att du ändå kan ta dig till platser som Narnia, Hogwarts, Mumindalen eller en plats, långt långt borta. Biblioteket erbjuder flera tjänster som ger gratis tillgång till både film och böcker via streaming och lyssning. Nu ändras en del rutiner för att underlätta för den som inte kan ta sig till biblioteket - kika in och ta del av utbudet!

För massor av människor blir vardagen annorlunda till följd av covid-19-situationen. Många kommer att bli hemma, några i dagar andra i veckor eller ännu längre. Då kan läsning eller lyssning vara bra sysselsättning. Kom i håg att du kan använda bibliotekets e-tjänster hemifrån för att låna böcker, se film och låna om dina medier.

Biblioteket underlättar för den som blir hemma

I rådande läge har Helge-biblioteken, där Söderhamns stadsbibliotek med filialer ingår, underlättat för den som vill använda tjänsterna och inta kan besöka biblioteken.

Till exempel höjs taket till tio filmer/person och månad för den som vill streama film gratis via tjänsten Cineasterna.

Helge-biblioteken tar också bort förseningsavgifter för sent inlämnade medier fram till 30 april.

Taket höjs också för tjänsten med e-böcker.

- Den som blir hemmasittande får nu större möjligheter att nå våra tjänster. Vi vill uppmuntra till möjligheten att nyttja biblioteket hemifrån och påminna om vad vi erbjuder, säger Catarina Filipović, bibliotekschef i Söderhamns kommun.

Läs mer på www.helgebiblioteken.se/web/arenalänk till annan webbplats

Streama och låna film

Streaming: Via Cineasterna ser du film gratis. Taket höjt till tio filmer per person och månad för den som vill streama film.

Låna film: Du kan också låna film digitalt med ditt bibliotekskort. Via dator, surfplatta eller mobil med internetuppkoppling får du tillgång till cirka 2 000 filmer i olika genrer.

Hitta Cineasterna här: www.cineasterna.comlänk till annan webbplats

Digitala böcker och digitala ljudböcker

Ladda appen Biblio till din smartphone och surfplatta och få tillgång till digitala böcker genom ditt bibliotekskort och PIN-kod. I Biblio kan du läsa e-böcker och lyssna på e-ljudböcker strömmande, men du kan också ladda ner böckerna och läsa offline. Fungerar även med dator.

Digitala tidningar och tidskrifter

För tidningar och tidskrifter finns tjänsten Pressreader. Via Pressreader har du tillgång till över 7000 nationella och internationella tidningar, samt tidskrifter från fler än 120 länder på över 60 språk. Läs i din telefon, surfplatta eller på datorn. Dock saknas Dagens Nyheter, Sydsvenskan och Mittmedias tidningar (däribland hälsingetidningarna) i utbudet.
Hitta Pressreader här: https://www.helgebiblioteken.se/web/arena/tidningsrummetlänk till annan webbplats.

Fråga gärna - vi hjälper dig

Vill du veta mer eller har frågor om bibliotekstjänsterna - besök HelGe-bibliotekens webbplats eller kontakta ditt närmaste bibliotek.
Vi hjälper dig mer än gärna!

Kontakt Söderhamns stadsbibliotek
Telefon: 0270-755 10

E-post: biblioteket@soderhamn.se.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 mars 2020

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn