Fler sommarjobbare 2020 – ansök från 1 februari

93 sommarjobb inom förvaltningarna för omvårdnad och barn- och ungdom finns för den som vill tjäna sina egna pengar och få in en fot i arbetslivet.

Söderhamns kommun öppnar dörren för 93 sommarjobbare 2020. Därmed ger får fler ungdomar än tidigare chansen att bekanta sig med yrkeslivet och träffa framtidens medarbetare.

Det finns 93 sommarjobb totalt inom Söderhamns kommun sommaren 2020 - 33 platser inom förskola/fritids och 60 inom äldreomsorg. För äldreomsorgen är det dubbelt så många som ifjol. Ansökningstiden är 1-29 februari.

Strategisk satsning för framtiden

Sommarjobben pågår under tre veckor, under någon av dessa perioder: vecka 25-27, vecka 28-30 eller vecka 31-33. Arbetstiden är dagtid, måndag till fredag, sex timmar per dag.

Den aktuella åldersgruppen för sommarjobben är ungdomar från årskurs 9 till andra året i gymnasiet.

- Att det är just omvårdnadsförvaltningen och barn- och utbildningsförvaltningen som får sommarjobbare är en strategisk satsning kopplat till kommunens arbete med kompetensförsörjning, säger Malin Strandlund, HR-konsult med ansvar för sommarjobben.

Lotten avgör

Det väntar också några andra nyheter för sommarjobben: en är att platserna nu kommer att lottas ut bland de ungdomar som ansöker.

Väkommen att söka!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 1 februari 2020

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn