Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

CFL - Centrum för flexibelt lärande


Söderhamns arena för vuxnas lärande
CFL grön linje
 • 2014-10-21

  Undersköterskeelever vid CFL skänker pengar till Pojkprojektet i Söderhamn  Under hösten har eleverna som läser termin 3 på vård- och omsorgsutbildningen för vuxna vid CFL läst kursen komplementärmedicin. I kursen har de fått lära sig två behandlingsmetoder, klassisk massage och taktil beröring, där de först har fått öva på varandra. Sedan har kunder fått möjlighet att boka in sig på tider och få en 30 min behandling för 50 kr.
 • 2014-10-01

  Boksläppsmingel - forskare från CFL publicerar ny bok


  Bokomslag - När verkligheten inte stämmer med kartan
  Kom till Länsmuseet, Gävle på tisdag 7/10 kl 15.00 och hör forskarna och författarna Mikael Vallström, Maria Vallström och Lotta Svensson diskutera boken med Gunilla Kindstrand, chefredaktör för Hälsingetidningar och Eva Tjernström, landstingsråd samt representanter för Region Gävleborg - som också bjuder på en bok till er som kommer.
 • 2014-09-12

  200 personer har möjlighet till utbildning för 10.000 var


  Stig-Olof Elmenlind, VD Pepab Produktionspartner AB.
  Är ni ett företag som skulle vilja ta tag i personalutbildning på ett sätt som stärker företaget för framtiden?
 • 2014-09-12

  Johan Sidenvall - forskar på problemlösning  Johan Sidenvall är en av de doktorander som är knutna till CFLs FoU-verksamhet, förutom att forska jobbar han även som matematiklärare på CFL-Centrum för flexibelt lärande.
  - Undersökningar har visat att svenska elever generellt har svårt för problemlösning, att kunna lösa problem är centralt för elevers matematiska kunnande, säger Johan Sidenvall. Han tycker att det är angeläget att det forskas mer på detta område, och har därför valt att fördjupa sig inom matematik-didaktik genom den forskarutbildning som han nu går via Linköpings universitet.


Kommuner logotyper

Tre kommuner (Söderhamn, Bollnäs och Nordanstig) i Hälsingland bildar nu Hälsinglands utbildningsförbund. För Söderhamns del betyder det att CFL-Centrum för vuxnas lärande och Staffangymansiet kommer att bli en del av förbundet.

Språkassistenter

Inom ramen för ett av kommunens inriktningsmål, flexibelt lärande, har tre  grupper startat som arbetar med flexibel lärandeteknik och med att utveckla arbetet med sociala medier i undervisningen. Björn och en klass på CFL utgör en grupp.


RRS-flöde
Logotyp CFL-Centrum för flexibelt lärande
CFL
Centrum för flexibelt lärande
Söderhamns kommun
(Lärande och arbete)
S Järnvägsgatan 7,
826 80 Söderhamn
CFL ligger inom området Faxepark
Tel 0270-758 00,
Fax 0270-169 65
cfl@soderhamn.se
www.cfl.se

Fler kontaktuppgifter & öppettider

Vård- och omsorgsprogrammet - Nu en del av Vård- och omsorgscollege
Uppdaterad: 2014-09-25
Tipsa en kompis
Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn, Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post