Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

CFL - Centrum för flexibelt lärande

Söderhamns arena för vuxnas lärande

CFL grön linje
 • 2015-01-23

  EU kommissionen berömmer CFL för hanteringen av projekt


  EU
  - CFL har lång erfarenhet av att bedriva projekt som delvis finansieras av EU-medel. Det är väldigt roligt och hedrande att EU-kommissionen uppmärksammat vårt sätt att arbeta, säger Stefan Wiik, verksamhetschef, CFL-Centrum för flexibelt lärande.
  EU kommissionen har pekat ut ett antal projekt som anses vara de bästa projekten som genomförts inom delprogrammet Leonardo da Vinci mellan åren 2007–2011, däribland finns projektet InTouch som CFL varit projektledare för.

 • 2015-01-21

  Yrkeshögskoleutbildningen Vindkraftstekniker på CFL får fortsatt förtroende  Den 21 januari, släppte Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH) informationen om vilka som beviljats nya Yrkeshögskoleutbildningar med start under 2015. Konkurrensen om att få bedriva YH-utbildning har i år varit hårdare än någonsin. CFLs ansökan om att bedriva Vindkraftstekniker - Offshore har beviljats. Det innebär att Vindkraftsteknikerutbildning startar på nytt hösten 2015, och ytterligare en omgång hösten 2016.
 • 2015-01-14

  Skolinspektionens rapport ger inspiration till ny termin


  Dan Jonsson
  Nu drar alla utbildningar i gång igen och på CFL-Centrum för flexibelt lärande gör man det med en extra skön känsla. Under 2014 granskades verksamheten av Skolinspektionen. Inspektionen visade att CFL erbjuder en verksamhet som är anpassad till eleverna och att lärarna är kompetenta.
  - Rapporten gav oss bekräftelse på att vi har hög kvalitet på vår verksamhet, det ger energi till att fortsätta jobba med ytterligare förbättringar säger Dan Jonsson, rektor för vuxenutbildningen, CFL.

 • 2015-01-12

  Forskare på CFL uppmärksammas internationellt


  Johan Sidenvall
  Att få en artikel publicerad i en internationell vetenskaplig tidsskrift är ett kvitto på att ens arbete och forskningsresultat är något som intresserar omvärlden - något som är nytt och bör belysas ytterligare. Johan Sidenvall, matematiklärare och doktorand vid CFL, fick nyligen besked om att ”International Journal of Matematics Education in Science and Technology” kommer att publicera en artikel av honom.

Behörighet/Betyg

Om du som vuxen behöver komplettera dina betyg - är det dags nu. Senast vårterminen 2015 måste du vara klar med dina studier för att få ett slutbetyg från Vuxenutbildningen, CFL. Fram till 1 juli 2015 kan du få ett slutbetyg via Vuxenutbildningen.

Kommuner logotyper

Tre kommuner (Söderhamn, Bollnäs och Nordanstig) i Hälsingland bildar nu Hälsinglands utbildningsförbund. För Söderhamns del betyder det att CFL-Centrum för vuxnas lärande och Staffangymansiet kommer att bli en del av förbundet.

RRS-flöde
Logotyp CFL-Centrum för flexibelt lärande

CFL
Centrum för flexibelt lärande
Söderhamns kommun
(Arbetsmarknads- och socialförvaltningen)
S Järnvägsgatan 7,
826 80 Söderhamn
CFL ligger inom området Faxepark
Tel 0270-758 00,
cfl@soderhamn.se
www.cfl.se

Vård- och omsorgsprogrammet - Nu en del av Vård- och omsorgscollege
Uppdaterad: 2015-01-23
Tipsa en kompis
Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn, Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post