Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Åsa Nordh och Åsa Jääger

Norrtullslärare representerar Sverige på Europarådets workshop

Norrtullslärare representerar Sverige och sprider sina kunskaper och erfarenheter på Europarådets work shop på ”European Centre for Modern Languages*” i Gratz!

Grattis till Söderhamn, till Norrtullskolan och framförallt Åsa och Tina! Tina Nordh och Åsa Jääger som tidigare fick Europarådets kvalitetsutmärkelse i språk har nu blivit utvalda att företräda hela Sverige och ha föreläsning på Europarådets teori shop i Gratz den 16-17 november. European Centre for Modern Languages är Europarådets högra hand vad det gäller att utveckla språk i Europa. Detta gör de genom att genomföra 10-12 språkutvecklande projekt med olika inriktningar. Projekten pågår under 4 år och består av 4-5 personer från olika EU-länder som arbetar med olika teman.. Det kan vara t.ex. tidig språkinlärning, IT, flerspråkighet, läroplaner, livslångt lärande bara för att nämna några. Mer om ECML och deras verksamhet kan ni läsa om på www.ecml.at. Det är också ECML som är ansvariga för Den Europeiska Språkdagen. 

De olika projekten genomför olika workshop där varje land nominerar deltagare att vara med. Tanken är att man ska komma dit och dela med sig av sin kunskap och erfarenhet inom projektområdet samt ta del av vad projektgruppen kommit fram till, samt få möjlighet att utbyta erfarenhet med de andra EU-ländernas representanter och utöka sitt nätverk. 
Varje projekt har sin egen webbsida där man kan läsa mer om och följa projektet. Just detta projekt kan ni läsa mer om på: http://www.ecml.at/ECML-Programme/Programme2016-2019/languageinsubjects/tabid/1854/language/en-GB/Default.aspxlänk till annan webbplats

 

Norrtullsskolan

Kundtjänst
Telefon
0270-750 00

Besöksadress
Norrtullsgatan 13
826 31 Söderhamn

Granskad/Uppdaterad: 2017-10-11

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter