Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Man i matsal.

Jens Wallén, underhållsansvarig för skolor, visar akustikförbättringar i matsalen på Mo skola.

Extra miljoner till bättre skolmiljöer

Bättre matsalsmiljöer. Fler möjligheter till dusch. Nya staket. Det ingår i upprustningen som just nu pågår i kommunens skolor. Sex extra miljoner från Boverket gör förbättringarna möjliga.

Det som gjorts ute i skolorna, som förbättrad akustik i matsalar, separata duschbås och staket runt förskolor är möjligt tack vare pengar från Boverket. Sex miljoner är summan som kommer in öronmärkta för upprustning av skolor och förskolor. Det är lika mycket som halva den befintliga budgeten för underhåll och det märks att slantarna nu satts i rullning ute i verksamheten.

- Sånt som vi tidigare tvingats säga nej till har vi nu kunnat hjälpa till med. Nu kan vi möta upp önskemål och det känns jättekul, säger Jens Wallén, underhållsansvarig från tekniska avdelningen.

Man i duschrum.

Alla skolor ska ha möjlighet till separat duschning efter idrottslektioner. Så här blev duschbåsen i Mo skola.

Bland annat har Mo skola fått del av pengarna. Jens Wallén visar upp akustikplattor i taket för bättre ljudmiljö i matsalen och separata duschbås som ställts i ordning vid idrottssalen.

Totalt har omkring 50 duschbås byggts i projektet och akustiken i alla matsalar har fixats till. Dessutom är nya staket på gång till förskolor, Mo skola inräknad.

- Det här ska göras på alla skolor där det behövs och för pengar som vi inte hade haft annars. Allt är inte klart, men det är på rull, säger Jens Wallén.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn

Kundtjänst och telefonväxel

Tel 0270-750 00
kundtjanst@soderhamn.se

Granskad/Uppdaterad: 2018-11-27

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter