Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Elever i skolan

Dags att ansöka till lovskola

Har du svårt att nå kunskapskraven matematik, engelska, svenska, svenska som andraspråk eller annat ämne som gör att du riskerar att inte blir behörig till gymnasiet? Tag chansen och delta i sportlovsskolan. Sista ansökningsdag är 6 februari.

Lovskolan vänder sig till dig som går i årskurs 6-9. Lovskolan kommer att vara på Norrtullskolan och pågår 4-7 mars. 

Syfte

Syftet med lovskolan är att lära sig mer i ämnet så att kursplanemålen kan nås och att du kan uppnå minst godkänt betyg.

Lovskolan ordnas för elever i årskurs 6-9 som inte når upp eller riskerar att inte nå upp till kunskapskraven för godkänt betyg främst i något av ämnena engelska, matematik, svenska eller svenska som andraspråk - eller i annat ämne som eleven behöver godkänt betyg i för att i årskurs 9 nå gymnasie-behörighet.

Genomförande

Under den första dagen av lovskolan går du igenom med läraren vilka kunskapskrav du uppnått och vilka som ännu inte nåtts för att få betyget godkänt. Utifrån detta samtal planeras mer i detalj hur arbetet ska läggas upp. 

Undervisning och handledning sker på Norrtullskolan måndag till torsdag klockan 8:00 - 12:30 med avbrott för 30 minuters lunch där skolmat serveras.

Om du har funderingar kring lovskolan vänd dig då till din lärare eller studie- och yrkesvägledare.

Ansökan

Ansökan till lovskolan görs av eleven och vårdnadshavaren senast den 6 februari 2019. Ansökan lämnas eller skickas till skolans expedition.

Ansökningsblankett för lovskolaPDF (pdf, 116.4 kB)

Granskad/Uppdaterad: 2019-01-23

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter