Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Åtgärder utifrån misstanke om allvarliga kränkningar på Rosenvallsskolan

Mats Hanell har som verksamhetschef för grundskolan i Söderhamns kommun gjort en polisanmälan om allvarliga kränkningar av elever, från en medarbetare på Rosenvallsskolan i Söderhamn. Polisanmälan gjordes den 28 februari.

– Jag gjorde en polisanmälan så fort det här kom till min kännedom. En medarbetare på skolan är avstängd i väntan på polisutredningens resultat, berättar Mats Hanell.

Direkt berörda föräldrar informerades bara ett par timmar efter polisanmälan den 28 februari. En vecka senare skickades skriftlig information till alla föräldrar och medarbetare på den berörda skolan.

– Vi väntade en vecka med att informera övriga föräldrar, för att vi hoppats på att polisutredningen skulle gå lite snabbare och att vi skulle få mer information innan vi gick ut till alla, säger Mats Hanell

Åtgärder på Rosenvallsskolan

Det är på Rosenvallskolan som de misstänkta kränkningarna av barn kan ha ägt rum. Måndagen den 13 mars kommer skolan att få förstärkt stöd, när elever och medarbetare återvänder efter sportlovet.

- På morgonen den 13 mars har vi ett möte med alla lärare innan skolan öppnar. Vi kommer att hantera frågor om vägledning inför skoldagen och mötet med eleverna, stöd till medarbetare och information till föräldrar. Under måndagen kommer skolan att ha flera kuratorer till hands för barnens och medarbetarnas frågor, berättar Mats Hanell.

Föräldramöte tisdag den 14 mars

Tisdag den 14 mars kl 19.00 bjuder vi in till föräldramöte i Rosenvallskolans matsal. Under mötet träffar du bland annat medarbetare från barn- och utbildnings­förvaltningen, Polisen och Familjehälsan.

- Mötet är till för att ge föräldrar svar på frågor som uppkommer i en så'n här situation, därför är det bra att olika yrkesroller medverkar säger Mats Hanell.

Om du misstänker att ditt barn blivit kränkt

Om du har barn på Rosenvallsskolan och misstänker att även ditt barn blivit utsatt för kränkningar ska du kontakta Polisen och göra en anmälan. Du lämnar din anmälan genom att ringa Polisen på telefonnummer 114 14 eller besöka polisstationen.

Söderhamns kommun

Verksamhetschef grundskola
Mats Hanell
0270-750 25
073-08 40 421
Epost Mats Hanell

Granskad/Uppdaterad: 2017-03-10

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter