Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Häst som drar kärra.

Många utnyttjade möjligheten att åka häst och vagn under Stenös tomteverkstad.

Julmys i massor på välbesökt tomteverstad i Stenö: "Väldigt bra gensvar från söderhamnarna"

Stämningsfullt, smockfullt och gratis. Arrangören av julaktiviteterna i Stenös tomteverstad summerar lyckade dagar med pyssel, tomtar och julmys.

Arrangemanget Stenös tomteverkstad blev en publiksuccé som på två dagar uppskattningsvis lockade tusen personer eller mer till havsbadet.

Idén föddes av föreningen Stenös vänner, som sedan fick den att lyfta tillsammans med Stenö havsbad och camping, Svenska kyrkan och lovpengar från Söderhamns kommun.

- Vi från Stenös vänner är jättenöjda med den uppslutning som blev från söderhamnarna och med det positiva gensvar som kom, säger Jan-Evert Hagström från Stenös vänner.

Människor som julpysslar.

Det var trångt vid pysselborden. Arrangörerna räknar med att mellan tusen och tolv hundra personer kom under de två dagarna.

Tanken med tomteverskaden var att bjuda in barnen och visst kom barn. I massor. Kanske också kom några barnasinnen fram hos de vuxna. Det var trångt vid pysselborden där man tillverkade julstjärnor, smällkarameller och andra kreativa skapelser som växte fram till dragspelsmusik i julton.

Inte bara limstiften klibbade under tältduken, där fanns också förtäring i form av sockervadd och förstås julsmaker som glögg, lussebullar och pepparkakor samt fiskdamm. Allt gratis.

Tomte spelar dragspel.

Dragspelsmusik förhöjde julstämningen i pysseltältet.

Ute drogs en oftast fullsatt släde av en häst, som verkligen fick göra skäl för höet.

- Det är inget bestämt om det blir en fortsättning, men vi har idéer om att kanske göra något för sportlovet, säger Jan-Evert Hagström.

Fler gratisaktiviteter i Jullovsfoldern, ladda ned den här: Jullovsaktiviteter 2018länk till annan webbplats (pdf, 2.2 MB) (PDF)

Marschaller vid vägkanten.

Hundratals marschaller visade vägen till den första upplagan av Stenös tomteverkstad.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn

Kundtjänst och telefonväxel

Tel 0270-750 00
kundtjanst@soderhamn.se

Granskad/Uppdaterad: 2018-12-21

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter