Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Trafik och gator

Söderhamnsporten

Söderhamns kommun ansvarar för vägar och gator i kommunen. För riksvägar och motorväg kan skötsel även ligga på Trafikverket. Kommunen sköter bland annat 4 mil gång- och cykelvägar. Vi ser till att det är god vägstandard under olika årstider. 

Du som går, cyklar, reser kollektivt eller kör egen bil ska kunna färdas tryggt och säkert på Söderhamns gator och vägar. Vi arbetar för att förbättra befintliga trafikmiljöer.

Ytor för biltrafik reduceras, för att ge bättre plats för gång- och cykeltrafik, ökad trafiksäkerhet och en trevligare gatumiljö smyckad med fler grönytor och träd.

Tekniska förvaltningsavdelningen ansvarar för offentlig belysning, parker och lekplatser, samt kommunens fastigheter, mark och byggnader.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn

Kundtjänst och telefonväxel

Tel 0270-750 00
kundtjanst@soderhamn.se

Ansökan grävtillstånd

BlankettPDF (pdf, 908.6 kB)

Ansökan om TA-plan
(Trafikanordningsplan)

BlankettPDF (pdf, 194.4 kB)

Läget på vägarna

Trafikverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fixa min gata

Via appen "Fixa min gata" kan du rapportera in problem som inte är akuta på allmänna platser, till exempel nedskräpning hål i gatan, klotter, trasiga skyltar.

Granskad/Uppdaterad: 2018-05-30

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter