Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Snöröjning med traktor.

Snöröjare i aktion då decembersnön fallit över Söderhamn.

Snöröjare redo för nederbörd - några nyheter väntar i vinter

Kommunen sköter snöröjningen igen, prio-listan är uppdaterad och en ambition att salta mindre. Det är några nyheter som kommunen presenterar inför årets snöröjarsäsong.

Det ser ut att bli en vit jul vid kusten och Karina Nylander, servicechef i Söderhamns kommun, är redo med ett stall snöröjare.

- Jajamen, det ska bli spännande. Till den här vintern har kommunen fått till en upphandling tillammans med Faxeholmen vilket gör att vi kan dela på entreprenörer på några ställen. Det blir ett test som jag tror blir bra.

Andra nyheter inför vintern är att prio-listan gjorts om och att man drar ned på saltningen.

Annars väntar det som hör vintern till – massor med snö, tidiga morgnar och sena kvällar och medborgare som engagerar sig i snöröjningen. Uppmaningen från kommunen känns också igen.

- Anpassa hastigheten efter förhållandena, släpp fram snöröjningsfordon och tänk på datumparkeringen som gäller fram till 1 maj.

Den som har frågor eller synpunkter gällande den snöröjning som kommunen ansvarar för får gärna ring Kundtjänst på 750 00 för svar eller vidarekoppling.

Läs mer här: Snöröjning i Söderhamns kommunlänk till annan webbplats

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn

Kundtjänst och telefonväxel

Tel 0270-750 00
kundtjanst@soderhamn.se

Granskad/Uppdaterad: 2018-12-17

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter