Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Gästbryggan på Enskär

Gästbryggan på Enskär

Båt och skärgård

Söderhamns kommun sköter drift, förvaltning och underhåll av gästhamnar och gästbryggor, stugor, vandarhem och farleder. Vi jobbar för ett rörligt friluftsliv i Söderhamns skärgård.

Gästhamnar

Vi sköter driften av Storjungfruns gästhamn och den kombinerade gästhamnen/citycampingen i Söderhamns stad. Dessa gästhamnar är till skillnad från gästbryggorna belagda med en avgift eftersom de har en högre standard och servicenivå. Mer information om detta finns i Gästhamnsguiden och Svenska gästhamnar eller Visit Söderhamn.

Gästbryggor

Vår målsättning är att samtliga flytbryggor skall vara på plats före maj månads utgång varje år och sedan finnas tillgängliga för båtgäster minst till september månads slut.
Under säsongen som gästbryggorna är öppna för allmänheten sköter vi även sophämtningen vid anläggningarna.

Stugor/vandrarhem

Kommunen äger stugor Enskär, Klacksörarna och storjungfrun samt ett vandrarhem på Rönnskär. Detta innefattar ansvar drift, förvaltning och underhåll samt båttrafik för att kunna ta sig till stugor/vandarhem.

Farleder

Vi ser till att fritidsfarleder och yrkesfarleder är märkta och fungerar. Det innebär både fasta och flytande utmärkningar såsom fyrar, ensmärken, prickar, lysbojar.

Vi har även en slipanläggning i Ljusne där större båtar kan dras upp för service och dylikt (max. vikt 60 ton).

Båtbottentvätt

Vid Sandarne båtklubb finns en båtbottentvätt som du som båtägare kan rengöra botten på din båt med istället för att måla med miljöfarlig färg.
Mer information om båtbottentvätt

Granskad/Uppdaterad: 2018-05-30

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter