Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Foto Elisabeth Olsson Wallin

Foto Elisabeth Olsson Wallin

ÅRSRIKA människor i utställning

Vi blir äldre och äldre. Hjärnan fortsätter utvecklas om den får vara frisk. Många äldre lever ett bra liv och har erfarenheter och visdom som sällan används i vårt samhälle. I utställningen ÅRSRIKA möter vi tankar, åsikter, idéer och känslor om att åldras.

Vandringsutställningen ÅRSRIKA visas på Konstkraft i Ljusne den 5 augusti - 10 september.

Öppen föreläsning 7 september kl 14.00 med Jannie Pevik från Hudiksvalls kommun, projektledare för utställningen och det pedagogiska materialet. 

Möt årsrika människor

Utställningen bygger på 18 intervjuer med äldre människor 78 - 95 år, från olika ställen i landet och med olika erfarenheter. De flesta bor hemma, några bor i servicelägenhet och någon på äldreboende.

Lyssna till deras berättelser om kärlek. Möt dem i text, i film och i Elisabeth Ohlson Wallins härliga foton. Chilla och fundera på vad forskningen säger, på våra stora sköna kuddar. Ta en fika. Sätt upp en lapp i guldträdet och berätta vad som gör dig glad.

När utställningen visas i Ljusne kommer några av kommunens verksamheter för äldre att vara med. Förebyggande enheten och kultur & fritid visar hur de arbetar med senioraktiviteter.

Mer om utställningen

Utställningen är finansierad av Region Gävleborg, Hudiksvalls kommun och Hälsinglands museum, för att visas i länets kommuner. Alla är välkomna till utställningen. Att njuta och lära av hur det kan vara att åldras. 

Det finns pedagogiskt material till utställningen som kan användas både inom omvårdnad och för studiecirklar.

Projektledare och pedagogiskt material: Jannie Pevik 
Intervjuer och produktion: Annica Carlsson Bergdahl/Rot produktion.
Foton: Elisabeth Ohlson Wallin.
Scenograf: Linda Wallgren.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2017-08-11

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter