Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Matsedel för vård- och omsorgsboenden i Söderhamn

Vecka 46

Måndag 12 Nov
Lunch alt 1: Fläskköttsgryta med äpple och curry, Kokt potatis, Broccoli och gul morot.
Dessert: Päronkräm, Mjölk.
Lunch alt 2: Stekt falukorv, Potatismos, Varm grönsak.
Middag: Grönsakssoppa med rotfruktsstrimlor, Mjukt bröd, Ost.

Tisdag 13 Nov
Lunch alt 1: Stekt salt sill, Kokt potatis, Löksås, Ärter.   
Dessert: Nyponsoppa, Gräddtopp.
Lunch alt 2: Stekt falukorv, Potatismos, Varm grönsak.
Middag: Köttbullar, Potatismos, Brunsås, Vitkålslingon.

Onsdag 14 Nov
Lunch alt 1: Isterband, Stuvad potatis, Herrgårdsgrönsaker, Rödbetor.    Dessert: Sommarkompott, Mjölk.
Lunch alt 2: Stekt falukorv, Stuvad potatis, Varm grönsak.
Middag: Morotslasagne, Rosenbröd, Blandad sallad.

Torsdag 15 Nov
Lunch alt 1: Ärtsoppa, Bröd, Ost.   
Dessert: Pannkaka, Sylt, Vispgrädde.
Lunch alt 2: Stekt falukorv, Potatismos, Varm grönsak, Yoghurt.
Middag: Stekt fiskfilé, Kokt potatis, Varm remoulad, Rårivna morötter.

Fredag 16 Nov
Lunch alt 1: Pannbiff med lök, Kokt potatis, Brunsås, Blomkål, Inlagd gurka.   
Dessert: Yoghurt.
Lunch alt 2: Stekt falukorv, Potatismos, Varm grönsak.
Middag: Kokt skinka, Mimosasallad, Kokt potatis.

Lördag 17 Nov
Lunch alt 1: Kycklinggryta med bacon och senap, Ris, Ärter,majs,paprika bl.   Dessert: Mandarinklyftor, Gräddtopp.
Middag: Janssons frestelse, Ägghalvor, Färsk frukt.

Söndag 18 Nov
Lunch alt 1: Helstekt kotlett, Brynt potatis, Sås, Bukettgrönsaker.   
Dessert: Muffinskaka, Vaniljsås.
Middag: Sylta, Rödbetssallad, Kokt potatis.

Vecka 47

Måndag 19 Nov
Lunch alt 1: Kalles fiskgratäng med tomat och dill, Kokt potatis, Ärter.    Dessert: Aprikoskräm, Mjölk.
Lunch alt 2: Potatisgratäng, Kallskuret kött/skinka, Grönsak.
Middag: Fläskpannkaka, Lingonsylt, Råkostsallad, Färsk frukt.

Tisdag 20 Nov
Lunch alt 1: Rotfruktssoppa med creme fraish, Bröd, Ost.   
Dessert: Småländsk ostkaka, Sylt, Gräddtopp.
Lunch alt 2: Potatisgratäng, Kallskuret kött/skinka, Grönsak.
Middag: Stuvade makaroner, Stekt falukorv, Rårivna morötter.

Onsdag 21 Nov
Lunch alt 1: Köttfärslimpa, Kokt potatis, Brunsås, Sommarblandning,  Lingonsylt.   
Dessert: Apelsinsoppa.
Lunch alt 2: Potatisgratäng, Kallskuret kött/skinka, Grönsak.
Middag: Stekt inlagd strömming, Potatismos, Ärter.

Torsdag 22 Nov
Lunch alt 1: Bruna bönor, Stekt rimmat fläsk, Sallad.   
Dessert: Fruktcocktail, Glass.
Lunch alt 2: Potatisgratäng, Kallskuret kött/skinka, Grönsak.
Middag: Ost och grönsakssoppa, Tekaka, Medvurst.

Fredag 23 Nov
Lunch alt 1: Flygande Jakob (kyckling, bacon & banan i krämig sås), Ris,  Broccoli.   
Dessert: Mazarin.
Lunch alt 2: Potatisgratäng, Kallskuret kött/skinka, Grönsak.
Middag: Mexikansk kryddad köttfärsröra, Creme fraiche, Riven ost, Sallad,  Mjuka tortillabröd.

Lördag 24 Nov
Lunch alt 1: Medelhavsfisk, Potatismos, Am.grönsaksblandning.   
Dessert: Jordgubbskräm, Gräddmjölk.
Middag: Ostfylld färsbiff, Rostad potatis och rotfrukter, Kall sås med honung och vitlök.

Söndag 25 Nov
Lunch alt 1: Dillkött, Kokt potatis, Broccoli och gula morötter.
Dessert: Päron, Kolasås.
Middag: Raggmunk, Lingonsylt, Skinktärningar, Färsk frukt.

Vecka 48

Måndag 26 Nov
Lunch alt 1: Champinjongratinerade pannbiffar med bostongurka, Kokt potatis, Sallad.   
Dessert: Yoghurt.
Lunch alt 2: Ugnspannkaka, Sylt, Leverpastej, Grönsak.
Middag: Redd grönsakssoppa, Polarkaka, Skinka  tomat, Färsk frukt.

Tisdag 27 Nov
Lunch alt 1: Ugnstekt falukorv, Kokt potatis, Ostgratinerad blomkål.    Dessert: Äppelkräm, Mjölk.
Lunch alt 2: Ugnspannkaka, Sylt, Leverpastej, Grönsak.
Middag: Potatisbullar, Keso, Lingonsylt, Rårivna morötter.

Onsdag 28 Nov
Lunch alt 1: Stekt fiskfilé, Kokt potatis, Remouladsås, Ärter.  
Dessert: Mangomousse, Rån.
Lunch alt 2: Ugnspannkaka, Sylt, Leverpastej, Grönsak.
Middag: Omelett, Stuvad spenat, Kallskuren kokt skinka.

Torsdag 29 Nov
Lunch alt 1: Högsbosoppa (morot), Bröd, Ost.   
Dessert: Knäckig jordgubbspaj, Vaniljsås.
Lunch alt 2: Ugnspannkaka, Sylt, Leverpastej, Grönsak.
Middag: Pölsa, Kokt potatis, Tärnade rödbetor.

Fredag 30 Nov
Lunch alt 1: Festlig kycklinggryta, Ris, Rotfruktsstrimlor.   
Dessert: Hemlagad blåbärskräm, Gräddmjölk.
Lunch alt 2: Ugnspannkaka, Sylt, Leverpastej, Grönsak.
Middag: Laxpaj, Kall romsås, Sallad.

Lördag 1 Dec
Lunch alt 1: Biff alá Lindström, Kokt potatis, Gräddsås, Sommargrönsaker.    Dessert: Glass, Hallonsås.
Middag: Grillkorv, Potatismos, Gurkmajonäs, Färsk frukt.

Söndag 2 Dec Första advent
Lunch alt 1: Skinkstek, Kokt potatis, Sås, Klostergrönsaker.   
Dessert: Adventskaka med gräddtopp.
Middag: Risgrynskaka med russin, Mjölk, Sylt, Vörtlimpa, Julskinka,    Clementin.

Vecka 49

Måndag 3 Dec
Lunch alt 1: Köttbullar, Stuvade makaroner, Skivade morötter.        
Dessert: Fruktsoppa.
Lunch alt 2: Gräddstuvad pytt i panna, Rödbetor, Varm grönsak.
Middag: Mild potatis och purjolökssoppa, Mjukt bröd, Leverpastej, Gurka,    Färsk frukt.

Tisdag 4 Dec
Lunch alt 1: Julkorv, Potatismos, Rödkål.   
Dessert: Drottningkräm, Mjölk.
Lunch alt 2: Gräddstuvad pytt i panna, Rödbetor, Varm grönsak.
Middag: Blodpudding, Lingonsylt, Keso, Råkost.

Onsdag 5 Dec
Lunch alt 1: Kokt fiskfilé, Äggsås, Kokt potatis, Ärter.   
Dessert: Chokladpudding med gräddtopp.
Lunch alt 2: Gräddstuvad pytt i panna, Rödbetor, Varm grönsak.
Middag: Baconlåda, Rårivna morötter.

Torsdag 6 Dec
Lunch alt 1: Bondstuv, Rödbetor. 
Dessert: Hemlagad ris i frutti med sylt.
Lunch alt 2: Gräddstuvad pytt i panna, Rödbetor, Varm grönsak.
Middag: Inlagd sill och senapssill, Kokt potatis, Ägghalvor, Tomatklyftor.

Fredag 7 Dec
Lunch alt 1: Köttfärslåda med pikant täcke, Kokt potatis, Gräddsås,  Slottsgrönsaker.   
Dessert: Glasstrut.
Lunch alt 2: Gräddstuvad pytt i panna, Rödbetor, Varm grönsak.
Middag: Krämig potatis och grönsaksgratäng, Stekt prinskorv.

Lördag 8 Dec
Lunch alt 1: Lingonpanna på nötskav, Kokt potatis, Gelé,  Am.grönsaksblandning.   
Dessert: Kladdkaka med apelsingrädde.
Middag: Fiskburgare med bröd, Potatismos, Skagenröra, Blandad sallad.

Söndag 9 Dec
Lunch alt 1: Kassler med dragongrädde, Kokt potatis, Köksmästarblandning.   
Dessert: Plommonkompott, Mjölk.
Middag: Skånsk äggakaka, Lingonsylt, Färsk frukt.

Vecka 50

Måndag 10 Dec Nobeldagen
Lunch alt 1: Sejryggfilé i hummersås, Kokt potatis, Klostergrönsaker.   
Dessert: Tårta.
Lunch alt 2: Raggmunk, Stekt sidfläsk/Skinktärningar, Varm grönsak,  Lingonsylt.
Middag: Nötfärsbiff, Potatismos, Hamburgerdressing, Blandad sallad.

Tisdag 11 Dec
Lunch alt 1: Stekt rimmat fläsk, Paltbröd, Vitsås, Lingonsylt, Råkostsallad.    Dessert: Fruktcocktail, Glass.
Lunch alt 2: Raggmunk, Stekt sidfläsk/Skinktärningar, Varm grönsak,  Lingonsylt.
Middag: Plättar, Lingongrädde, Medvurst.

Onsdag 12 Dec
Lunch alt 1: Gulaschsoppa med köttfärs, Bröd, Ost.   
Dessert: Äppelpaj, Vaniljsås.
Lunch alt 2: Raggmunk, Stekt sidfläsk/Skinktärningar, Varm grönsak,  Lingonsylt.
Middag: Kycklingsås med ost och basilika, Pasta, Blandad sallad.

Torsdag 13 Dec Luciadagen
Lunch alt 1: Lutfisk, Kokt potatis, Vitsås, Ärter.   
Dessert: Pepparkaks och lingonglass.
Lunch alt 2: Raggmunk, Stekt sidfläsk/Skinktärningar, Varm grönsak,  Lingonsylt.
Middag: Bakade potatishalvor, Skinkröra, Blandad sallad.

Fredag 14 Dec
Lunch alt 1: Bräckt lunchkorv/Falukorv, Kokt potatis, Broccoligratäng.    Dessert: Kaffecréme med havreflarnscrunch.
Lunch alt 2: Raggmunk, Stekt sidfläsk/Skinktärningar, Varm grönsak,  Lingonsylt.
Middag: Torghandlarsoppa (grönsakssoppa), Polarkaka, Leverpastej, Inlagd gurka.

Lördag 15 Dec
Lunch alt 1: Laxgratäng, Potatismos, Ärter.   
Dessert: Klyftade persikor, Jordgubbssås.
Middag: Rökt kallskuret kalkonbröst, Kokt potatis, Legymsallad, Rosenbröd.

Söndag 16 Dec
Lunch alt 1: Plommonspäckad fläskkarré, Kokt potatis, Sås, Slottsgrönsaker,  Äppelmos.
Dessert: Glassbakelse.
Middag: Risgrynsgröt, Mjölk, Mjukt bröd, Korvpålägg.

Vecka 51

Måndag 17 Dec
Lunch alt 1: Kryddig korvgryt, Ris, Rotfruktsstrimlor.   
Dessert: Päron med gräddtopp.
Middag: Ugnsomelett, Räkstuvning, Ärter.

Tisdag 18 Dec
Lunch alt 1: Stekt strömming, Potatismos, Am.grönsaksblandning.   
Dessert: Ananaskräm, Gräddmjölk.
Middag: Grön sparrissoppa, Mjukt bröd, Ost, Färsk frukt.

Onsdag 19 Dec
Lunch alt 1: Ostfylld köttfärskaka, Kokt potatis, Sås, Skivade morötter.    Dessert: Blåbärssoppa.
Middag: Sylta, Rödbetssallad, Kokt potatis.

Torsdag 20 Dec
Lunch alt 1: Kålsoppa med fläskkorv, Bröd, Ost.  
Dessert: Pannkaka, Sylt, Vispgrädde.
Middag: Kokt pasta, Köttfärssås, Sallad.

Fredag 21 Dec
Lunch alt 1: Fiskgratäng Bonjour, Kokt potatis, Sommargrönsaker.   
Dessert: Körsbärskräm, Mjölk.
Middag: Stekt prinskorv, Äggröra, Köksmästarblandning.

Lördag 22 Dec
Lunch alt 1: Wallenbergare, Potatismos, Gräddsås, Broccoli och gul morot.    Dessert: Glassbägare.
Middag: Skinksås, Kokt potatis, Bukettgrönsaker.

Söndag 23 Dec
Lunch alt 1: Stekt kycklingfilé med ädelostsås, Klyftpotatis, Ärter.    
Dessert: Marängsuisse.
Middag: Crepés med räkstuvning, Rosenbröd, Sallad, Dressing.

Vecka 52

Måndag 24 Dec Julafton
Lunch alt 1: Inlagd sill, Köttbullar, Julskinka, Sylta, Janssons frestelse, Kokt potatis, Rödbetssallad.
Dessert: Mjuk pepparkaka, Lingongrädde.
Middag: Risgrynsgröt, Mjölk, Vörtlimpa, Julskinka, Clementin.

Tisdag 25 Dec Juldagen
Lunch alt 1: Ugnstekt lax, Kokt potatis, Kall romsås, Ärter.   
Dessert: Ris alá malta, Saftsås.
Middag: Sillbit, Vörtlimpa, Köttbullar, Kokt potatis, Rödbetssallad.

Onsdag 26 Dec Annandag jul
Lunch alt 1: Mustig köttgryta med enbär, Kokt potatis, Rotfruktsstrimlor,
Gelé.   
Dessert: Hälsinge ostkaka, Saftsås.
Middag: Kycklinggratäng med persika, Ris, Ärter/Majs/Paprika.

Torsdag 27 Dec
Lunch alt 1: Gräddstuvad pyttipanna, Ägghalvor, Rödbetor.   
Dessert: Aprikossoppa.
Middag: Trädgårdsmästarsoppa, Mjukt bröd, Ost, Färsk frukt.

Fredag 28 Dec
Lunch alt 1: Lutfisk, Kokt potatis, Vitsås, Ärter. 
Dessert: Blandad fruktkräm, Gräddmjölk.
Middag: Krämig skinkomelett, Kall chili fraichesås, Blandad sallad.

Lördag 29 Dec
Lunch alt 1: Kalops, Kokt potatis, Am.grönsaksblandning, Rödbetor.    Dessert: Fruktsallad, Gräddtopp.
Middag: Sprödbakad fisk, Kokt potatis, Gräddfilssås, Tomat.

Söndag 30 Dec
Lunch alt 1: Örtagårdsstek (fläskkött), Potatisgratäng, Sås,  Köksmästarblandning.
Dessert: Chokladmousse med gräddtopp.
Middag: Rotfruktsplättar, Keso, Lingonsylt, Leverpastej.

Vecka 1

Måndag 31 Dec Nyårsafton
Lunch alt 1: Köttbullar, Legymsallad, Kokt potatis.   
Dessert: Mazarin.
Middag: Helstekt fläskfilé, Potatisgratäng, Bearnaisesås, Legymer. 
Dessert: Marängcup.

Tisdag 1 Jan Nyårsdagen
Lunch alt 1: Kycklinggryta med bacon och senap, Ris, Skivade morötter.    Dessert: Stekta äppelklyftor, Glass.
Middag: Janssons frestelse, Ägghalvor, Färsk frukt.

Onsdag 2 Jan
Lunch alt 1: Julkorv, Potatismos, Rödkål.
Dessert: Sommarkompott, Gräddmjölk.
Middag: Morotslasagne, Rosenbröd, Blandad sallad.

Torsdag 3 Jan
Lunch alt 1: Ärtsoppa, Bröd, Ost.   
Dessert: Pannkaka, Sylt, Vispgrädde.
Middag: Stekt fiskfilé, Kokt potatis, Varm remoulad, Rårivna morötter.

Fredag 4 Jan
Lunch alt 1: Pannbiff med lök, Kokt potatis, Brunsås, Blomkål, Inlagd gurka. 
Dessert: Yoghurt.
Middag: Prinskorv, Omelett, Champinjonstuvning, Tomat.

Lördag 5 Jan
Lunch alt 1: Nötskav ala´Strindberg, Kokt potatis, Skivade morötter, Gelé    Dessert: Mandarinklyftor, Gräddtopp.
Middag: Inlagd sill och senapssill, Kokt potatis, Ägghalvor, Tomatklyftor.

Söndag 6 Jan Trettondagen
Lunch alt 1: Helstekt kotlett, Brynt potatis, Sås, Bukettgrönsaker.   
Dessert: Saffranspannacotta med pepparkakassmulor.
Middag: Sylta, Rödbetssallad, Kokt potatis.

Vecka 2

Måndag 7 Jan
Lunch alt 1: Kalles fiskgratäng med tomat och dill, Kokt potatis, Ärter.    Dessert: Aprikoskräm, Mjölk.
Lunch alt 2: Potatisgratäng, Kallskuret kött/skinka, Grönsak.
Middag: Fläskpannkaka, Lingonsylt, Råkostsallad, Färsk frukt.

Tisdag 8 Jan
Lunch alt 1: Rotfruktssoppa med creme fraish, Bröd, Ost.   
Dessert: Småländsk ostkaka, Sylt, Gräddtopp.
Lunch alt 2: Potatisgratäng, Kallskuret kött/skinka, Grönsak.
Middag: Stuvade makaroner, Stekt falukorv, Rårivna morötter.

Onsdag 9 Jan
Lunch alt 1: Köttfärslimpa, Kokt potatis, Brunsås, Sommarblandning,  Lingonsylt.   
Dessert: Apelsinsoppa.
Lunch alt 2: Potatisgratäng, Kallskuret kött/skinka, Grönsak.
Middag: Stekt inlagd strömming, Potatismos, Ärter.

Torsdag 10 Jan
Lunch alt 1: Bruna bönor, Stekt rimmat fläsk, Sallad.   
Dessert: Fruktcocktail, Glass.
Lunch alt 2: Potatisgratäng, Kallskuret kött/skinka, Grönsak.
Middag: Ost och grönsakssoppa, Tekaka, Medvurst.

Fredag 11 Jan
Lunch alt 1: Flygande Jakob (kyckling, bacon & banan i krämig sås), Ris,  Broccoli.   
Dessert: Mazarin.
Lunch alt 2: Potatisgratäng, Kallskuret kött/skinka, Grönsak.
Middag: Mexikansk kryddad köttfärsröra, Creme fraiche, Riven ost, Sallad,  Mjuka tortillabröd.

Lördag 12 Jan
Lunch alt 1: Medelhavsfisk, Potatismos, Am.grönsaksblandning.   
Dessert: Jordgubbskräm, Gräddmjölk.
Middag: Ostfylld färsbiff, Rostad potatis och rotfrukter, Kall sås med honung och vitlök.

Söndag 13 Jan
Lunch alt 1: Dillkött, Kokt potatis, Broccoli och gula morötter. 
Dessert: Päron, Kolasås.
Middag: Raggmunk, Lingonsylt, Skinktärningar, Färsk frukt.

Vecka 3

Måndag 14 Jan
Lunch alt 1: Champinjongratinerade pannbiffar med bostongurka, Kokt potatis, Sallad.   
Dessert: Yoghurt.
Lunch alt 2: Ugnspannkaka, Sylt, Leverpastej, Grönsak.
Middag: Redd grönsakssoppa, Polarkaka, Skinka, tomat, Färsk frukt.

Tisdag 15 Jan
Lunch alt 1: Ugnstekt falukorv, Kokt potatis, Ostgratinerad blomkål.    Dessert: Äppelkräm, Mjölk.
Lunch alt 2: Ugnspannkaka, Sylt, Leverpastej, Grönsak.
Middag: Potatisbullar, Keso, Lingonsylt, Rårivna morötter.

Onsdag 16 Jan
Lunch alt 1: Stekt fiskfilé, Kokt potatis, Remouladsås, Ärter.  
Dessert: Mangomousse, Rån.
Lunch alt 2: Ugnspannkaka, Sylt, Leverpastej, Grönsak.
Middag: Omelett, Stuvad spenat, Kallskuren kokt skinka.

Torsdag 17 Jan
Lunch alt 1: Högsbosoppa (morot), Bröd, Ost.   
Dessert: Knäckig jordgubbspaj, Vaniljsås.
Lunch alt 2: Ugnspannkaka, Sylt, Leverpastej, Grönsak.
Middag: Pölsa, Kokt potatis, Tärnade rödbetor.

Fredag 18 Jan
Lunch alt 1: Festlig kycklinggryta, Ris, Rotfruktsstrimlor.   
Dessert: Hemlagad blåbärskräm, Gräddmjölk.
Lunch alt 2: Ugnspannkaka, Sylt, Leverpastej, Grönsak.
Middag: Laxpaj, Kall romsås, Sallad.

Lördag 19 Jan
Lunch alt 1: Biff alá Lindström, Kokt potatis, Gräddsås, Sommargrönsaker.    Dessert: Glass, Hallonsås.
Middag: Grillkorv, Potatismos, Gurkmajonäs, Färsk frukt.

Söndag 20 Jan
Lunch alt 1: Skinkstek, Kokt potatis, Sås, Klostergrönsaker.   
Dessert: Klyftade persikor, Chokladgrädde.
Middag: Risgrynskaka med russin, Mjölk, Sylt, Mjukt bröd, Medvurst, Tomat.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn

Kundtjänst och telefonväxel

Tel 0270-750 00
kundtjanst@soderhamn.se

Kostchef
Sonia Persson
Tel 0270-750 36

Bitr kostchef
Åsa Bergstedt
Tel 0270-754 09

Frågor till Åsa

Mer om kostavdelningen

Granskad/Uppdaterad: 2018-11-12

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter