Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Digital låsöppning hos kund och fastighetsägare

Söderhamns kommun inför digital låsöppning för dig som har hemtjänst, nattpatrull eller hemsjukvård. På insidan av din dörr kommer vi att installera en digital låsenhet, som kan användas av våra medarbetare.

Med digital låsöppning kan medarbetare låsa upp din dörr med en speciell mobiltelefon kopplad till din låsenhet. Installationsarbetet kommer att pågå från hösten 2017 och fortsatt under 2019.

digital låsöppning

Därför inför vi digital låsöppning

Digital låsöppning ökar kvaliteten och säkerheten för kunder, medarbetare och fastighetsägare. När medarbetare inte behöver hantera en stor mängd nycklar kan vi infinna oss snabbare. Mindre administration, kortare restider och mindre bilkörning ger tid för omsorg och bättre miljö.

Installation av låsenhet

Kommunens larmenhet installerar en digital låsenhet ovanpå vredet på insidan av din dörr, utan åverkan på dörren. Låset syns inte utifrån och påverkar inte din hemförsäkring. Digital låsöppning innebär inga kostnader för dig. Vid avflyttning monterar vi bort låsenheten och återställer låset. De digitala låsen kommer från Phoniro.

Så fungerar låset

Medarbetaren låser upp med en speciell mobiltelefon kopplad till din låsenhet. Våra besök loggas med tider. Det går inte att öppna ditt lås med andra telefoner. Du och din familj använder nycklar precis som vanligt.

Information till fastighetsägare

Om det bor omvårdnadskund(er) i din fastighet och huvudentrén saknar kodlås eller bara har kodlås som är tidsstyrt vill vi komplettera elslutblecket med elektronikenheten Main Entrance. Installationen är kostnadsfri för dig.

Låsenheterna på huvudentrén och kundens dörr öppnas via Bluetooth. ”Nyckeln” är krypterad i medarbetarens mobiltelefon. 

Installation i fastighetens huvudentré

Installation av Main Entrance-enhet (ME) är kostnadsfri för fastighetsägare. Den utförs av auktoriserade tekniker på larmenheten och:

  • påverkar inte befintlig funktion i fastighetens entrédörr
  • påverkar inte övriga hyresgäster
  • fungerar med befintligt elslutbleck
  • kräver ingen kabeldragning till elslutblecket
  • installeras utan åverkan på dörr eller karm

Om det är möjligt monterar vi ME-enheten helt dold. Annars monteras enheten i taket med fyra skruvar. Enheten drivs med 12V/24V med strömförsörjning på max 2 Watt. Strömförsörjningen sker normalt från elslutblecket, men kan kopplas till annan strömkälla.

När kunden avflyttar monterar vi bort låsenheten på kundens dörr. ME-enheten lämnas kvar, för att vi ska kunna besöka andra eller framtida kunder i fastigheten.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn

Kundtjänst och telefonväxel

Tel 0270-750 00
kundtjanst@soderhamn.se

Ytterligare kontaktuppgifter

Larmenheten

Relaterad information

www.phoniro.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Granskad/Uppdaterad: 2019-02-06

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter