Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Matsedel för vård- och omsorgsboenden i Söderhamn

Vecka 16

Måndag 16 Apr
Lunch alt 1: Kryddig korvgryta, Ris, Rotfruktsstrimlor.   
Dessert: Päron med gräddtopp.
Lunch alt 2: Kycklingbiff eller Köttfärsrätt, Potatisgratäng, Kokt grönsak. Middag: Ugnsomelett, Räkstuvning, Ärter.

Tisdag 17 Apr
Lunch alt 1: Stekt strömming, Potatismos, Am.grönsaksblandning.   
Dessert: Ananaskräm, Gräddmjölk.
Lunch alt 2: Kycklingbiff eller Köttfärsrätt, Potatismos, Kokt grönsak.
Middag: Grön sparrissoppa, Mjukt bröd, Ost, Färsk frukt.

Onsdag 18 Apr
Lunch alt 1: Ostfylld köttfärskaka, Kokt potatis, Sås, Skivade morötter.    Dessert: Blåbärssoppa.
Lunch alt 2: Kycklingbiff eller Färsrätt, Kokt potatis, Sås, Kokt grönsak.
Middag: Sylta, Rödbetssallad, Kokt potatis.

Torsdag 19 Apr
Lunch alt 1: Trädgårdsmästarsoppa, Bröd, Ost.   
Dessert: Pannkaka, Sylt, Vispgrädde.
Lunch alt 2: Kycklingbiff eller Köttfärsrätt, Potatisgratäng, Kokt grönsak. Dessert: Yoghurt.
Middag: Kokt pasta, Köttfärssås, Sallad.

Fredag 20 Apr
Lunch alt 1: Skinksås, Grönsaksfat (Blomkål, broccoli, morötter), Kokt potatis.   
Dessert: Körsbärskräm, Mjölk.
Lunch alt 2: Kycklingbiff eller Köttfärsrätt, Potatisgratäng, Kokt grönsak.
Middag: Prinskorv, Potatismos, Gurkmajonäs, Blandad sallad.

Lördag 21 Apr
Lunch alt 1: Fiskgratäng Bonjour, Kokt potatis, Sommargrönsaker.   
Dessert: Glassbägare.
Middag: Kallskuret kött med krämig makaronisallad, Ärter/majs/paprika.

Söndag 22 Apr
Lunch alt 1: Stekt kycklingfile med ädelostsås, Klyftpotatis, Ärter.    
Dessert: Marängsuisse.
Middag: Risgrynspudding, Saftsås, Mjukt bröd, Köttpålägg, tomat.

Vecka 17

Måndag 23 Apr
Lunch alt 1: Gräddstuvad pyttipanna, Rödbetor, Sallad.   
Dessert: Aprikossoppa.
Lunch alt 2: Köttfärslasagne, Grönsaker.
Middag: Kycklinggratäng med persika, Ris, Ärter/Majs/Paprika.

Tisdag 24 Apr
Lunch alt 1: Vinga fisksoppa, Bröd, Ost.   
Dessert: Plättar, Sylt, Vispgrädde.
Lunch alt 2: Köttfärslasagne, Grönsaker, Yoghurt.
Middag: Köttfärsgryta med sötsur sås, Pasta, Broccoli.

Onsdag 25 Apr
Lunch alt 1: Rotmos, Grynkorv, Grönsaker.   
Dessert: Glassbåt.
Lunch alt 2: Köttfärslasagne, Grönsaker.
Middag: Blodpudding, Lingonsylt, Keso, Färsk frukt.

Torsdag 26 Apr
Lunch alt 1: Pannbiff med lök, Kokt potatis, Brunsås, Blomkål, Inlagd gurka. 
Dessert: Yoghurt.
Lunch alt 2: Köttfärslasagne, Grönsaker.
Middag: Spenatsoppa, Hackat ägg, Mjukt bröd, Ost, Färsk frukt.

Fredag 27 Apr
Lunch alt 1: Klassisk fiskgratäng, Kokt potatis, Ärter.   
Dessert: Blandad fruktkräm, Mjölk.
Lunch alt 2: Köttfärslasagne, Grönsaker.
Middag: Krämig skinkomelett,  Kall chili fraichesås, Blandad sallad.

Lördag 28 Apr
Lunch alt 1: Kalops, Kokt potatis, Am.grönsaksblandning, Rödbetor.    Dessert: Fruktsallad, Gräddtopp.
Middag: Sprödbakad fisk, Kokt potatis, Gräddfilssås, Tomat.

Söndag 29 Apr
Lunch alt 1: Örtagårdsstek (fläskkött), Potatisgratäng, Sås,  Köksmästarblandning.
Dessert: Chokladmousse med gräddtopp.
Middag: Rotfruktsplättar, Lingonsylt, Medvurst.

Vecka 18

Måndag 30 Apr
Lunch alt 1: Fläskköttsgryta med äpple och curry, Kokt potatis, Broccoli och gul morot.
Dessert: Päronkräm, Mjölk.
Middag: Köttbullar, Omelett, Morotsstuvning.

Tisdag 1 Maj Första maj
Lunch alt 1: Lax på Norrlandsvis, Kokt potatis, Ärter.   
Dessert: Tårta.
Middag: Grönsakssoppa med rotfruktsstrimlor, Mjukt bröd, Ost.

Onsdag 2 Maj
Lunch alt 1: Isterband, Stuvad potatis, Herrgårdsgrönsaker, Rödbetor.    Dessert: Sommarkompott, Mjölk.
Lunch alt 2: Stekt falukorv, Stuvad potatis, Varm grönsak.
Middag: Morotslasagne, Rosenbröd, Blandad sallad.

Torsdag 3 Maj
Lunch alt 1: Ärtsoppa, Bröd, Ost.   
Dessert: Pannkaka, Sylt, Vispgrädde.
Lunch alt 2: Stekt falukorv, Potatismos, Varm grönsak, Yoghurt.
Middag: Stekt fiskfile, Kokt potatis, Varm remoulad, Rårivna morötter.

Fredag 4 Maj
Lunch alt 1: Kåldolmar, Kokt potatis, Brunsås, Köksmästarblandning.        Dessert: Hallonmousse med småkakor.
Lunch alt 2: Stekt falukorv, Potatismos, Varm grönsak.
Middag: Kokt skinka, Mimosasallad, Kokt potatis.

Lördag 5 Maj
Lunch alt 1: Kycklinggryta med bacon och senap, Ris, Ärter,majs,paprika bl.   Dessert: Mandarinklyftor, Gräddtopp.
Middag: Janssons frestelse, Ägghalvor, Färsk frukt.

Söndag 6 Maj
Lunch alt 1: Helstekt kotlett, Brynt potatis, Sås, Bukettgrönsaker.   
Dessert: Muffinskaka, Vaniljsås.
Middag: Sylta, Rödbetssallad, Kokt potatis.

Vecka 19

Måndag 7 Maj
Lunch alt 1: Kalles fiskgratäng med tomat och dill, Kokt potatis, Ärter.    Dessert: Aprikoskräm, Mjölk.
Lunch alt 2: Potatisgratäng, Kallskuret kött/skinka, Grönsak.
Middag: Fläskpannkaka, Lingonsylt, Råkostsallad, Färsk frukt.

Tisdag 8 Maj
Lunch alt 1: Rotfruktssoppa med creme fraish, Bröd, Ost.   
Dessert: Småländsk ostkaka, Sylt, Gräddtopp.
Lunch alt 2: Potatisgratäng, Kallskuret kött/skinka, Grönsak.
Middag: Stuvade makaroner, Stekt falukorv, Rårivna morötter.

Onsdag 9 Maj
Lunch alt 1: Köttfärslimpa, Kokt potatis, Brunsås, Sommarblandning,  Lingonsylt.   
Dessert: Apelsinsoppa.
Lunch alt 2: Potatisgratäng, Kallskuret kött/skinka, Grönsak.
Middag: Stekt inlagd strömming, Potatismos, Ärter.

Torsdag 10 Maj Kristi himmelsfärds dag
Lunch alt 1: Helstekt fläskfile, Ugnsstekt potatis, Svampsås, Bukettgrönsaker.
Dessert: Chokladbollspannacotta.
Middag: Ost och grönsakssoppa, Tekaka, Medvurst.

Fredag 11 Maj
Lunch alt 1: Kebabgryta, Klyftpotatis, Skivade morötter.   
Dessert: Jordgubbskräm, Mjölk.
Middag: Köttfärslasagnett, Rosenbröd, Sallad.

Lördag 12 Maj
Lunch alt 1: Medelhavsfisk, Potatismos, Am.grönsaksblandning.   
Dessert: Rulltårta med gräddtopp.
Middag: Viltfärsmedaljong, Rostad potatis och rotfrukter, Kall sås med honung och vitlök.

Söndag 13 Maj
Lunch alt 1: Dillkött, Kokt potatis, Broccoli och gula morötter.
Dessert: Päron, Kolasås.
Middag: Raggmunk, Lingonsylt, Skinktärningar, Färsk frukt.

Vecka 20

Måndag 14 Maj
Lunch alt 1: Champinjongratinerade pannbiffar med bostongurka, Kokt potatis, Sallad.   
Dessert: Yoghurt.
Lunch alt 2: Ugnspannkaka, Sylt, Leverpastej, Grönsak.
Middag: Redd grönsakssoppa, Polarkaka, Skinka, tomat, Färsk frukt.

Tisdag 15 Maj
Lunch alt 1: Ugnstekt falukorv, Kokt potatis, Ostgratinerad blomkål.    Dessert: Äppelkräm, Mjölk.
Lunch alt 2: Ugnspannkaka, Sylt, Leverpastej, Grönsak.
Middag: Potatisbullar, Lingonsylt, Rårivna morötter.

Onsdag 16 Maj
Lunch alt 1: Stekt fiskfile, Kokt potatis, Remouladsås, Ärtpesto.  
Dessert: Mangomousse, Rån.
Lunch alt 2: Ugnspannkaka, Sylt, Leverpastej, Grönsak.
Middag: Omelett, Stuvad spenat, Kallskuren kokt skinka.

Torsdag 17 Maj
Lunch alt 1: Högsbosoppa (morot), Bröd, Ost.   
Dessert: Knäckig jordgubbspaj, Vaniljsås.
Lunch alt 2: Ugnspannkaka, Sylt, Leverpastej, Grönsak.
Middag: Pölsa, Kokt potatis, Tärnade rödbetor.

Fredag 18 Maj
Lunch alt 1: Festlig kycklinggryta, Ris, Rotfruktsstrimlor.   
Dessert: Blåbärssoppa.
Lunch alt 2: Ugnspannkaka, Sylt, Leverpastej, Grönsak.
Middag: Ost och skinkpaj, Blandad sallad, Rhodeislandssås.

Lördag 19 Maj Pingstafton
Lunch alt 1: Ugnstekt lax, Kokt potatis, Hollandaisesås, Sommargrönsaker.    Dessert: Glass, Hallonsås.
Middag: Stekt prinskorv, Stuvad potatis, Tomat.

Söndag 20 Maj Pingstdagen
Lunch alt 1: Skinkstek, Kokt potatis, Citron och basilikasås,  Klostergrönsaker.   
Dessert: Klyftade persikor, Chokladgrädde.
Middag: Risgrynskaka med russin, Mjölk, Sylt, Mjukt bröd, Medvurst, Tomat.

Söderhamns kommun

Kultur & Samhällsservice
Västra Storgatan 16-18
826 80 Söderhamn
Telefon: 0270 - 751 69
Fax: 0270 - 751 05
Skicka e-post

Kostchef
Sonia Persson
Tel 0270-750 36

Bitr kostchef
Åsa Bergstedt
Tel 0270-754 09

Frågor till Åsa

Mer om kostavdelningen

Granskad/Uppdaterad: 2018-04-16

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter