Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Matsedel för vård- och omsorgsboenden

Vecka 17

Måndag 24 Apr
Lunch alt 1: Köttbullar, Stuvade makaroner, Skivade morötter.
Dessert: Fruktsoppa.
Lunch alt 2: Gräddstuvad pytt i panna, Rödbetor, Varm grönsak.
Middag: Mild potatis och purjolökssoppa, Mjukt bröd, Leverpastej, Gurka, Färsk frukt.

Tisdag 25 Apr
Lunch alt 1: Köttkorv, Kokt potatis, Senapssås, Rotfruktstrimlor.
Dessert: Drottningkräm, Mjölk.
Lunch alt 2: Gräddstuvad pytt i panna, Rödbetor, Varm grönsak.
Middag: Blodpudding, Lingonsylt, Keso, Råkost.

Onsdag 26 Apr
Lunch alt 1: Kokt fiskfilé, Äggsås, Kokt potatis, Ärter.
Dessert: Chokladpudding med gräddtopp.
Lunch alt 2: Gräddstuvad pytt i panna, Rödbetor, Varm grönsak.
Middag: Baconlåda, Rårivna morötter.

Torsdag 27 Apr
Lunch alt 1: Bondstuv, Rödbetor, Hemlagad ris i frutti med sylt.
Lunch alt 2: Gräddstuvad pytt i panna, Rödbetor, Varm grönsak.
Middag: Inlagd sill och senapssill, Kokt potatis, Ägghalvor, Tomatklyftor.

Fredag 28 Apr
Lunch alt 1: Vegetarisk färslimpa med soltorkade tomater och ost, Kokt potatis, Gräddsås, Slottsgrönsaker.
Dessert: Glasstrut.
Lunch alt 2: Gräddstuvad pytt i panna, Rödbetor, Varm grönsak.
Middag: Krämig potatis och grönsaksgratäng, Kassler.

Lördag 29 Apr
Lunch alt 1: Kyckling alá King, Ris/Kokt potatis, Am.grönsaksblandning. Dessert: Kladdkaka med apelsingrädde.
Middag: Mannagrynspudding, Saftsås, Mjukt bröd, Medvurst.

Söndag 30 Apr
Lunch alt 1: Rimmad fläskbog med pepparrotssås, Kokt potatis, Köksmästarblandning.
Dessert: Plommonkompott, Mjölk.
Middag: Skånsk äggakaka, Lingonsylt, Färsk frukt.

Vecka 18

Måndag 1 Maj 1:a maj
Lunch alt 1: Sejryggfilé i hummersås, Kokt potatis, Romanescogrönsaker. Dessert: Tårta.
Middag: Nötfärsbiff, Potatismos, Hamburgedressing, Blandad sallad.

Tisdag 2 Maj
Lunch alt 1: Stekt rimmat fläsk, Paltbröd, Vitsås, Lingonsylt, Råkostsallad. Dessert: Fruktcocktail.
Lunch alt 2: Raggmunk, Stekt sidfläsk/Skinktärningar, Varm grönsak, Lingonsylt.
Middag: Plättar, Lingongrädde, Medvurst.

Onsdag 3 Maj
Lunch alt 1: Gulaschsoppa med köttfärs, Bröd, Ost.
Dessert: Äppelpaj, Vaniljsås.
Lunch alt 2: Raggmunk, Stekt sidfläsk/Skinktärningar, Varm grönsak, Lingonsylt.
Middag: Fransk pastagratäng med kyckling, Tomatsallad.

Torsdag 4 Maj
Lunch alt 1: Fisk i ugnen med majonnäs och senapstäcke, Potatis, Rårivna morötter.
Dessert: Klappkräm, Mjölk.
Lunch alt 2: Raggmunk, Stekt sidfläsk/Skinktärningar, Varm grönsak, Lingonsylt.
Middag: Ålandspannkaka med sviskon och vispad grädde, Mjukt bröd, Medvurst, Tomat.

Fredag 5 Maj
Lunch alt 1: Bräckt lunchkorv/Falukorv, Kokt potatis, Broccoligratäng. Dessert: Solskenssoppa.
Lunch alt 2: Raggmunk, Stekt sidfläsk/Skinktärningar, Varm grönsak, Lingonsylt.
Middag: Torghandlarsoppa (grönsakssoppa), Polarkaka, Leverpastej, Inlagd gurka.

Lördag 6 Maj
Lunch alt 1: Laxpudding, Smörsås, Ärtpesto.
Dessert: Klyftade persikor, Jordgubbssås.
Middag: Rökt kallskuret kalkonbröst, Kokt potatis, Legymsallad, Rosenbröd.

Söndag 7 Maj
Lunch alt 1: Plommonspäckad fläskkarré, Kokt potatis, Sås, Slottsgrönsaker, Äppelmos.
Dessert: Glassbakelse.
Middag: Risgrynsgröt, Mjölk, Mjukt bröd, Korvpålägg.

Vecka 19

Måndag 8 Maj
Lunch alt 1: Kryddig korvgryta, Ris/Kokt potatis, Rotfruktsstrimlor.
Dessert: Päron med gräddtopp.
Lunch alt 2: Kycklingbiff, Potatisgratäng, Kokt grönsak.
Middag: Ugnsomelett, Räkstuvning, Ärter.

Tisdag 9 Maj
Lunch alt 1: Stekt strömming, Potatismos, Am.grönsaksblandning.
Dessert: Diplomatkräm, Mjölk.
Lunch alt 2: Kycklingbiff, Potatismos, Kokt grönsak.
Middag: Grön sparrissoppa, Mjukt bröd, Ost, Färsk frukt.

Onsdag 10 Maj
Lunch alt 1: Ostfylld köttfärskaka, Kokt potatis, Sås, Skivade morötter. Dessert: Blåbärssoppa.
Lunch alt 2: Kycklingbiff, Kokt potatis, Sås, Kokt grönsak.
Middag: Sylta, Rödbetssallad, Kokt potatis.

Torsdag 11 Maj
Lunch alt 1: Trädgårdsmästarsoppa, Bröd, Ost.
Dessert: Pannkaka, Sylt, Vispgrädde.
Lunch alt 2: Kycklingbiff, Potatisgratäng, Kokt grönsak, Yoghurt.
Middag: Kokt pasta, Köttfärssås, Sallad.

Fredag 12 Maj
Lunch alt 1: Skinksås, Grönsaksfat (Blomkål, broccoli, morötter), Kokt potatis.
Dessert: Körsbärskräm, Mjölk.
Lunch alt 2: Kycklingbiff, Potatisgratäng, Kokt grönsak.
Middag: Prinskorv, Potatismos, Gurkmajonäs, Blandad sallad.

Lördag 13 Maj
Lunch alt 1: Fiskgratäng Bonjour, Kokt potatis, Sommargrönsaker.
Dessert: Glassbägare.
Middag: Kallskuret kött med äppelsallad, Kokt potatis.

Söndag 14 Maj
Lunch alt 1: Stekt kycklingfilé med ädelostsås, Klyftpotatis, Ärter.
Dessert: Marängsuisse.
Middag: Risgrynspudding, Saftsås, Mjukt bröd, Köttpålägg, tomat.

Vecka 20

Måndag 15 Maj
Lunch alt 1: Gräddstuvad pyttipanna, Rödbetor, Sallad.
Dessert: Aprikossoppa.
Lunch alt 2: Köttfärslasagne, Grönsaker.
Middag: Blodpudding, Lingonsylt, Keso, Färsk frukt.

Tisdag 16 Maj
Lunch alt 1: Vinga fisksoppa, Bröd, Ost.
Dessert: Plättar, Sylt, Vispgrädde.
Lunch alt 2: Köttfärslasagne, Grönsaker, Yoghurt.
Middag: Köttfärsgryta med sötsur sås, Pasta/kokt potatis, Broccoli.

Onsdag 17 Maj
Lunch alt 1: Rotmos, Grynkorv, Brytbönor.
Dessert: Yoghurt.
Lunch alt 2: Köttfärslasagne, Grönsaker.
Middag: Kycklinggratäng med persika, Ris/Kokt potatis, Ärter/Majs/Paprika.

Torsdag 18 Maj
Lunch alt 1: Pannbiff med lök, Kokt potatis, Brunsås, Blomkål, Inlagd gurka. Dessert: Glassbåt.
Lunch alt 2: Köttfärslasagne, Grönsaker.
Middag: Spenatsoppa, Hackat ägg, Mjukt bröd, Ost, Färsk frukt.

Fredag 19 Maj
Lunch alt 1: Klassisk fiskgratäng, Kokt potatis, Ärter.
Dessert: Blandad fruktkräm, Mjölk.
Lunch alt 2: Köttfärslasagne, Grönsaker.
Middag: Krämig skinkomelett, Kall chili fraichesås, Romanescogrönsaker.

Lördag 20 Maj
Lunch alt 1: Kalops, Kokt potatis, Am.grönsaksblandning, Rödbetor.
Dessert: Fruktsallad, Gräddtopp.
Middag: Sprödbakad fisk, Kokt potatis, Gräddfilssås, Tomat.

Söndag 21 Maj
Lunch alt 1: Örtagårdsstek (fläskkött), Potatisgratäng, Sås, Köksmästarblandning.
Dessert: Chokladmousse med gräddtopp.
Middag: Rotfruktsplättar, Lingonsylt, Medvurst.

Vecka 21

Måndag 22 Maj
Lunch alt 1: Isterband, Stuvad potatis, Herrgårdsgrönsaker, Rödbetor. Dessert: Päronkräm, Mjölk.
Lunch alt 2: Stekt falukorv, Stuvad potatis, Varm grönsak.
Middag: Grönsakssoppa med rotfruktsstrimlor, Mjukt bröd, Ost.

Tisdag 23 Maj
Lunch alt 1: Stekt salt sill, Kokt potatis, Löksås, Ärter.
Dessert: Nyponsoppa, Gräddtopp.
Lunch alt 2: Stekt falukorv, Potatismos, Varm grönsak.
Middag: Köttbullar, Potatismos, Brunsås, Vitkålslingon.

Onsdag 24 Maj
Lunch alt 1: Kassler med dragongrädde, Kokt potatis, Blomkål/morötter. Dessert: Sommarkompott, Mjölk.
Lunch alt 2: Stekt falukorv, Potatismos, Varm grönsak.
Middag: Risgrynsgröt, Mjölk, Mjukt bröd, Korvpålägg.

Torsdag 25 Maj Kristi himmelfärds dag
Lunch alt 1: Kåldolmar, Kokt potatis, Brunsås, Köksmästarblandning. Dessert: Hallonmousse med småkakor.
Middag: Ost och broccolipaj, Blandad sallad, Rhodeislandssås.

Fredag 26 Maj
Lunch alt 1: Stekt fiskfilé, Kokt potatis, Varm remoulad, Rårivna morötter. Dessert: Vaniljglass, Chokladsås.
Lunch alt 2: Stekt falukorv, Potatismos, Varm grönsak.
Middag: Kokt skinka, Mimosasallad, Kokt potatis.

Lördag 27 Maj
Lunch alt 1: Kycklinggryta med bacon och senap, Ris/Kokt potatis, Ärter, majs, paprika bl.
Dessert: Mandarinklyftor, Gräddtopp.
Middag: Janssons frestelse, Ägghalvor, Färsk frukt.

Söndag 28 Maj Mors dag
Lunch alt 1: Helstekt kotlett, Brynt potatis, Sås, Bukettgrönsaker.
Dessert: Tårta.
Middag: Sylta, Rödbetssallad, Kokt potatis.

Vecka 22

Måndag 29 Maj
Lunch alt 1: Fisk på grönsaksbädd, Kokt potatis.
Dessert: Aprikoskräm, Mjölk.
Lunch alt 2: Potatisgratäng, Kallskuret kött/skinka, Grönsak.
Middag: Fläskpannkaka, Lingonsylt, Råkostsallad, Färsk frukt.

Tisdag 30 Maj
Lunch alt 1: Rotfruktssoppa med creme fraish, Bröd, Ost.
Dessert: Gammeldags äppelkaka, Vaniljsås.
Lunch alt 2: Potatisgratäng, Kallskuret kött/skinka, Grönsak.
Middag: Stuvade makaroner, Stekt falukorv, Rårivna morötter.

Onsdag 31 Maj
Lunch alt 1: Köttfärslimpa, Kokt potatis, Brunsås, Sommarblandning, Lingonsylt.
Dessert: Apelsinsoppa.
Lunch alt 2: Potatisgratäng, Kallskuret kött/skinka, Grönsak.
Middag: Stekt inlagd strömming, Potatismos, Ärter.

Torsdag 1 Jun
Lunch alt 1: Bruna bönor, Stekt rimmat fläsk, Sallad.
Dessert: Fruktcocktail.
Lunch alt 2: Potatisgratäng, Kallskuret kött/skinka, Grönsak.
Middag: Ost och grönsakssoppa, Tekaka, Medvurst.

Fredag 2 Jun
Lunch alt 1: Kebabgryta, Klyftpotatis, Skivade morötter.
Dessert: Jordgubbskräm, Mjölk.
Lunch alt 2: Potatisgratäng, Kallskuret kött/skinka, Grönsak.
Middag Köttfärslasagnett, Rosenbröd, Sallad.

Lördag 3 Jun Pingstafton
Lunch alt 1: Vårkyckling (filé med grönsakssås), Kokt potatis.
Dessert: Marängcup.
Middag: Viltfärsmedaljong, Rostad potatis och rotfrukter, Kall sås med honung och vitlök.

Söndag 4 Jun Pingstdagen
Lunch alt 1: Dillkött, Kokt potatis, Brytbönor.
Dessert: Päron, Kolasås.
Middag: Crepés, Krämig vitkålssallad.

Vecka 23

Måndag 5 Jun
Lunch alt 1: Champinjongratinerade pannbiffar med bostongurka, Kokt potatis, Sallad.
Dessert: Yoghurt.
Lunch alt 2: Fläskpannkaka, Lingonsylt, Grönsak.
Middag: Redd grönsakssoppa, Polarkaka, Skinka, tomat, Färsk frukt.

Tisdag 6 Jun Nationaldagen
Lunch alt 1: Lingonpanna på nötskav, Kokt potatis, Gelé, Skivade morötter. Dessert: Hälsinge ostkaka, Saftsås, Gräddtopp.
Middag: Stekt prinskorv, Stuvad potatis, Tomat.

Onsdag 7 Jun
Lunch alt 1: Stekt fiskfilé, Kokt potatis, Remouladsås, Ärter.
Dessert: Mangomousse, Rån.
Lunch alt 2: Fläskpannkaka, Lingonsylt, Grönsak.
Middag: Omelett, Stuvad spenat, Kallskuren kokt skinka.

Torsdag 8 Jun
Lunch alt 1: Högsbosoppa (morot), Bröd, Ost.
Dessert: Rabarberpaj, Vaniljsås.
Lunch alt 2: Fläskpannkaka, Lingonsylt, Grönsak.
Middag: Pölsa, Kokt potatis, Tärnade rödbetor.

Fredag 9 Jun
Lunch alt 1: Festlig kycklinggryta, Ris/Kokt potatis, Brytbönor.
Dessert: Blåbärssoppa.
Lunch alt 2: Fläskpannkaka, Lingonsylt, Grönsak.
Middag: Laxpaj, Kall romsås, Sallad.

Lördag 10 Jun
Lunch alt 1: Biff alá Lindström, Kokt potatis, Gräddsås, Sommargrönsaker.
Dessert: Glass, Hallonsås.
Middag: Potatisfrestelse med rökt, fläskkött, Vitkålslingon.

Söndag 11 Jun
Lunch alt 1: Skinkstek, Kokt potatis, Citron och basilikasås, Romanescogrönsaker.
Dessert: Klyftade persikor, Chokladgrädde.
Middag: Risgrynskaka med russin, Mjölk, Sylt, Mjukt bröd, Medvurst, Tomat.

Söderhamns kommun

Kultur & Samhällsservice
Västra Storgatan 16-18
826 80 Söderhamn
Telefon: 0270 - 751 69
Fax: 0270 - 751 05
Skicka e-post

Kostchef
Sonia Persson
Tel 0270-750 36

Bitr kostchef
Åsa Bergstedt
Tel 0270-754 09

Frågor till Åsa

Mer om kostavdelningen

Läs mer

Bra mat i äldreomsorgen - beslutsfattare och upphandlarePDF (pdf, 685.9 kB)

Bra mat i äldreomsorgen - biståndshandläggarePDF (pdf, 846.5 kB)

Bra mat i äldreomsorgen - kostchef och kökspersonalPDF (pdf, 1 MB)

KonsistensguidenPDF (pdf, 402.8 kB)

Minska matsvinnet - fakta och goda exempelPDF (pdf, 734.2 kB)

2015-05-11
Kostavdelningen i Söderhamns kommun följer, sedan ett antal år, Livsmedelsverkets rekommendation att koka frysta hallon minst en minut innan servering.
För mer information se Livsmedelsverkets hemsidalänk till annan webbplats

Policy

KostpolicyPDF (pdf, 636.9 kB)

Brukarundersökningar

ÄldreboendePDF (pdf, 205.6 kB)
Hemtjänstlänk till annan webbplats

Länkar

Vård- och omsorgsboenden i Söderhamn

Lokala livsmedel

14% i Söderhamns kommuns vård- och omsorgsboenden 2015

Hälsinge lokalproducenter, köttfärs från djur uppfödda på gårdar i Mo och Norrala.

Tillmans kött- och chark i Bollnäs, produkter från djur uppfödda i Västernorrland.

Siljans chark i Mora, produkter från djur uppfödda i mellansverige.

Kinsta ägg i Söderala

Storsjöbagaren, färskt bröd bakat i Söderhamn.

Mickelssons grönsakshandel i Hudiksvall, frukt och grönsaker, egen odlad potatis samt morötter och vitkål från länet.

Ekologiska livsmedel

20 % i vård- och omsorgsboenden 2016

KRAV

Granskad/Uppdaterad: 2017-04-26

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter