Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Näringslivschefen summerar 2018

Först av allt: tack för ett gott samarbete, givande möten och lösningsorienterade samtal under 2018!

Ett händelserikt år där vi upplevt både med- och motlut - men framför allt har vi fått upp farten!

2018 var ett händelserikt år ur många perspektiv när det gäller vår verksamhet och näringslivsutvecklingen i stort i Söderhamns kommun. Knappast någon missade väl att Söderhamns kommun hamnade i botten vad gäller företagsklimatet. Men vi hoppas att också det som hände efter finns kvar i minnet. För engagemanget i att vända trenden har visat sig vara stark hos politiker, tjänstemän och framförallt näringslivet! Detta är ett jobb som vi måste göra tillsammans och mitt intryck är att vi börjat bra på den resan. 

Söderhamns Kommun har i övrigt ett mycket välmående näringsliv! Företagen mår bra och går bra - så pass bra att vi ligger över riksgenomsnittet! Detta är en av många saker som vi ska vara stolta över.

Sedan jag klev ombord som näringslivschef 2018 har resan varit omtumlande, inspirerande och lärorik. Att lära känna Söderhamns kommuns näringsliv har kommit högt upp på agendan. Jag har också lärt känna mitt eget team – ett engagerat gäng som vill driva på. Tillsammans har vi vänt och vridit för att få till nya, gamla och bättre lösningar för att föra Söderhamn framåt.

Här är några axplock av vad som har gjorts för att vi ska kunna förbättra och upprätta olika delar i Söderhamns näringslivsutveckling:

· Vi har gjort närmare 100 företagsbesök – och vi fortsätter under 2019! Vi vill lära känna er och möta era behov. Omkring 2 000 företag är kvar men nog når vi målet för att sedan börja om!

· Vi har en handlingsplan kring hur vi ska jobba med att förbättra Söderhamns näringslivsklimat!

· Vi har kickat igång 3 utvecklingsprojekt under året: ett som främjar idrottsturism, ett som främjar landsbygdsutveckling och ett som stimulerar entreprenörskap hos utlandsfödda.

·       Vi har 1 servicepunkt som rullar och 2 som är på gång!

·       68 personer har deltagit i våra nyföretagarutbildningar och vi har haft över 140 rådgivningstimmar.

·       Vi stärker relationer internt inom kommunen och med våra samarbetspartners utanför den kommunala organisationen.

·       Vi har ett företagaråd som är engagerade i vårt arbete.

·       Vi har 3 företag i vårt affärsutvecklingsprogram, företagskuvösen. Ett program som vi för övrigt är unika med där vi hjälper ambitiösa, nya företag.

Med ovanstående rader går jag in i 2019 med en bra känsla! Utmaningen ligger i att hela tiden få fler att engagera sig och bättre skapa förståelse för att detta är ett jobb som vi gör tillsammans.

Tack för 2018 – nu ser vi fram emot att tillsammans föra Söderhamns näringslivsutveckling och företagsklimat framåt!

God jul och gott nytt år!

Vid pennan

Hansa Karlsson

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn

Kundtjänst och telefonväxel

Tel 0270-750 00
kundtjanst@soderhamn.se

Faxepark logotype

Näringsliv/Faxepark

Stationshuset
Södra Hamngatan 50

Kontakta oss på Näringsliv/Faxepark

Granskad/Uppdaterad: 2019-01-08

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter