Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Malm interior, nytt företag i Faxeparks företagskuvös

Hanna Strandow och Madeleine Staagård blev Söderhamns bästa UF-företagare 2018! De belönades bland annat med en plats i Faxeparks affärsutvecklingsprogram, företagskuvösen.

Programmet ger dem tillgång till en certifierad rådgivare som följer deras resa i ett och ett halvt år. De får även möjlighet att verka i en kreativ miljö där de kan få administrativt stöd och möjlighet att bygga sitt nätverk.


- Vi har döpt företaget till Malm Interior. Vi gör olika inredningsartiklar i metall med som återspeglar olika byggnader med ett starkt varumärke. Vi vet inte riktigt vad som väntar oss på just denna resa men just nu känns allting nytt och jättespännande. Vi tar det som det kommer och vår rådgivare är ett otroligt stöd. Han kommer hela tiden med bra idéer och utmanar oss på ett bra sätt, kommenterar de.

Vis av erfarenhet från tiden med UF-företaget poängterar Hanna och Madeleine vikten av att träffa så många människor som möjligt även om det kan vara jobbigt att prata inför grupp.

Och de trivs i kommunen - mycket tack vare närheten till allt, säger de med stolthet.

Slutligen uppmanar de andra ungdomar att ta vara på möjligheterna till företagande i Söderhamn - det finns så många här som stöttar menar de.

Med tre veckor i Faxeparks företagskuvös har deras resa precis börjat och det ska bli spännande att se vad det kommer att bli av Malm Interior med Hanna och Madeleine i spetsen.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn

Kundtjänst och telefonväxel

Tel 0270-750 00
kundtjanst@soderhamn.se

Faxepark logotype

Näringsliv/Faxepark

Stationshuset
Södra Hamngatan 50

Kontakta oss på Näringsliv/Faxepark

Ingrid Nyström
Näringslivsutvecklare
Tel: 0270-752 14
E-post:
ingrid.nystrom@soderhamn.se

Granskad/Uppdaterad: 2019-01-15

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter