Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Kraftkonsult – gasellen som vill ta ett skutt från 15 anställda till 40

Andreas Söderholm, vice VD

Det går bra för Kraftkonsult i Söderhamn. Det berättar Andreas Söderholm, företagets vice VD. Kraftkonsults VD, Tommy Norgren, är nominerad till titeln Årets VD 2018 i kategorin ”Små Företag” och arbetsplatsen är en av Sveriges bästa, med certifiering från Great place to worklänk till annan webbplats. Dessutom är företaget utsett till gasellföretag för fjärde gångenlänk till annan webbplats!

I Kraftkonsult koncentreras tillväxten till Söderhamn. Branschen är inte konjunkturkänslig, så siktet är inställt på att öka personalstyrkan från femton till fyrtio personer inom fem år. Dessutom finns ytterligare tjugofem anställda på andra orter.

En av företagets medarbetare, Veronica Ericsson, handlägger avtal och tillstånd och ser många fördelar med sin arbetsplats.

- Det känns väldigt bra att arbeta här. Jag har trivts här från första början eftersom jag får vara en del av företaget och bidra med utvecklingen. Vi har alla stort ansvar men också stor frihet.

Kraftkonsult har funnits i sin nuvarande form sedan 2012. Då ombildade man, bytte arbetsuppgifter och namn, från Linjemontörerna till Kraftkonsult. I dag projekteras luftburen elledning till markförlagd. Det innebär bland annat bygglovshantering och kontakt med fastighetsägare för servitut. De praktiska arbetsuppgifterna ute på fältet sköts numer helt på konsultbasis.

Företaget strävar ständigt efter att driva utvecklingen. Därför arbetar de exempelvis internt och externt på ett hållbart sätt ekonomiskt, miljömässigt och socialt – något som ska ligga till grund för den planerade hållbarhetsredovisningen som egentligen bara krävs av betydligt större företag.

Ett annat sätt att driva utvecklingen är att få till ett effektivare beredningssystem. Det utreds nu och tidsvinsten uppskattas till 20-30 procent, plus vinster i kvalitetssäkring och enklare process. Om allt går enligt planerna lanseras produkten om sex månader.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn

Kundtjänst och telefonväxel

Tel 0270-750 00
kundtjanst@soderhamn.se

Granskad/Uppdaterad: 2018-11-06

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter