Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Edmund säljer cyklar i världsklass

Edmund (bakom Felix) och sonen Felix poserar i butiken

Göteborgsfödde snickaren Edmund Spaanheden på Bikerstore One är solskenscyklisten som blev respekterad cykelhandlare i Söderhamn.

Åtta år som ansvarig för en cykelverkstad i Hudiksvall, tränarutbildning och meriter som tävlingsledare i SM och Sverigecupen i början av 2000-talet gav Edmund Spaanheden värdefulla kontakter. Speciellt en av dem, VD:n på Specialized i Sverige, öppnade dörren till att bli återförsäljare för den amerikanska tillverkaren som på senare tid vunnit VM 2015, 2016 och 2017.

Den 5 april 2016 var premiärdagen för Bikestore One.

- Vi blev en av få godkända återförsäljare. Samtidigt inventerade Specialized sina återförsäljare och underkände omkring hundra butiker, berättar Edmund.

I dag arbetar han och sonen Felix med försäljning och service av cyklar och skidor samt body geometry fit på hög nivå. Det senare innebär att Edmund och Felix skräddarsyr inställningarna på cykel och cyklist enligt specifikationerna från Specialized – något som tar upp till tre timmar.

Skidor bearbetas på mikronivå i en speciell maskin för att få det perfekta spannet och spannmätaren är av samma typ som det svenska och norska landslaget använder.

Kunderna finns främst i Söderhamn, Skövde, Sala, Mälardalen, Östersund och Örebro men också utomlands. En extra trogen kund är en spanjor som stannar till i Söderhamn när han cyklar Sverigeleden upp till Nordkap.

- Det är jätteroligt med eget företag. Hela familjen är engagerad, säger Edmund.

I dag rullar familjeföretaget på, på gränsen av vad som hinns med.

- Det räcker med en liten ökning så måste vi anställa. Och det är svårt att hitta kompetens, säger Edmund.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn

Kundtjänst och telefonväxel

Tel 0270-750 00
kundtjanst@soderhamn.se

Faxepark logotype

Näringsliv/Faxepark

Stationshuset
Södra Hamngatan 50

Kontakta oss på Näringsliv/Faxepark

Granskad/Uppdaterad: 2019-01-15

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter