Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Spännande möten med framtida medarbetare

HR-enheten från Söderhamns kommun mötte besökare i entrétältet House of Gävleborg på Hällåsen under SM-veckan. Nu lanserar kommunen ett nytt koncept för att nå ut till framtida medarbetare.

Maria Eng i HR-montern på Hällåsen.

- Det var fantastiskt att få möta så många barn, tonåringar, yrkesverksamma, pensionärer, söderhamnare och människor från andra orter och få berätta om kommunen som arbetsgivare. Vi har säkert pratat med ett par tusen personer uppe på Hällåsen, säger kommunens HR*-chef Anders Fläckman.

Lagom till SM-veckan lanserade vi kommunens nya arbetsgivarkoncept "Jag är Söderhamn". Det handlar om att visa mångfalden inom kommunala yrken. Det handlar också om att våra medarbetare ÄR kommunen i mötet med kunden, och vad det innebär för yrkesrollen och självbilden.

- Vi har fått mycket beröm för vår monter och konceptet Jag är söderhamn. Det är roligt. Nu kommer vi att synas mer på högskolor, universitet, arbetsmarknadsdagar och i annonser med vårt nya koncept. Vi vill visa vårt arbete för att vara en attraktiv arbetsgivare både för nuvarande och framtida medarbetare, menar Anders Fläckman.

Gissningstävling

I montern på Hällåsen hade HR-enheten en tävling. ”Gissa hur många olika yrken vi har inom Söderhamns kommun”. Det kom in cirka 600 svar och många besökare ville veta mer om Söderhamns som arbetsgivare.

- Oj, det kan ju vara hur många yrken som helst, var en kommentar. De fick klura på var i kommunens olika geografiska delar vi finns... och att sjukhusen inte är kommunala, men däremot äldreomsorgen... för att räkna fram en siffra, berättar kommunens HR-konsult Charlotta Nilsson som ansvarade för montern.

Rätt svar är att det finns 188 olika yrken, bland kommunens mer än 2 300 medarbetare.

Första pris, en datorryggsäck: L Åkerlund (gissade på 182)
Andra pris, en datorryggsäck: Marita Östberg
Tredje pris (Söderhamnmössa): Nora Strid, Ola Nilsson, Anna Andersson

Vinnarna meddelas per telefon.

HR = Human resources. Kommunens enhet för personalfrågor.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2017-02-24

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter