Emma Wiitavaara

Emma Wiitavaara

Mitt arbete är givande, stimulerande och mångsidigt. 

Beskriv vad du tycker om i ditt jobb!
-Mitt jobb är givande, stimulerande och mångsidigt. Jag jobbar enbart med stöd till de som har ett uppdrag som familjehem. Det kan låta ensidigt – men formerna för stödet och vilken typ av stöd varje familj behöver ser väldigt olika ut – därför är det mångsidigt. Ibland kan en familj bara behöva prata av sig medan en annan behöver hjälp att motivera ett barn att gå till skolan. Behovet hos familjen och barnen styr vilket stöd jag jobbar med. Ingen arbetsdag är den andre lik. Ofta består mina arbetsdagar av hembesök.

Vad ger dig arbetsglädje?

-Känslan av att vi tillsammans kommer framåt. Att det blir skillnad och ett resultat av det arbete jag lägger ner. Att vi drar åt samma håll, mot samma mål. Det kan vara i mitt arbete med familjehemmen, eller med kollegorna på jobbet.

Hur gör du skillnad/avtryck genom ditt arbete?

- Stödet som jag jobbar med, stöd till familjehem, är en verksamhet som jag varit med och förbättrat under lång tid. Att jag har fått jobba med att bygga upp och utöka stödet känns jättebra. Vi vet att det förbättrade stödet har stor betydelse för våra ”slutanvändare”, dvs barnen som är placerade i familjehemmen.

Hur är du med och påverkar utvecklingen på din arbetsplats?/Hur arbetar ni tillsammans i din arbetsgrupp för att utveckla verksamheten?

- Det är stort engagemang i vår arbetsgrupp! Vi hinner inte riktigt ta tillvara på all energi och alla idéer som vi har. Vi har t.ex. diskuterat kommunens värdegrund; Medborgarfokus, Engagemang och Tillit – vad den betyder för oss och hur vi ska tänka kring det framåt i vår verksamhet.

Vad innebär delaktighet för dig?

- Det kan vara smågrejer som att vi säger ”god morgon” till varandra på jobbet eller någon frågar ”hur gick det i går”. Vi bryr oss om varandra och hela arbetsgruppen enas i vårt gemensamma intresse, barnen är i fokus för oss.

Hur skapar din chef möjligheter för dig och dina kollegor?

- Vår chef snappar upp våra idéer och önskemål och hon säger mer ofta ”ja” än ”nej”. Det finns en öppenhet att lyssna och ta tillvara förslag som vi har. Mitt driv och stora behov av stimulans i arbetsuppgifterna får utrymme. När det blir för lätt och lagom tröttnar jag. Jag behöver utmaningar och det ser min chef.

Hur arbetar din verksamhet med kompetensutveckling?

- Hela förvaltningen har satsat mycket på utbildning den senaste tiden och det känns som att det är en satsning som är här för att stanna. Det har bl.a. varit utbildningar för att vi ska få samma grund att stå på, men även mer specifika för vår arbetsgrupp. Det är en ynnest att jobba i en organisation som satsar så mycket på det.

Hur får ditt jobb dig att växa och utvecklas? Vilka möjligheter ser du att utvecklas i kommunen?

- Jag ser jättestora möjligheter till utveckling! Jag känner absolut att verksamheten månar om mig och ger bekräftelse. Jag har jobbat i Söderhamns kommun i 3 år och när det funnits behov från mig och verksamheten har mina arbetsuppgifter ändrats.

Vad tycker du om pendlingsmöjligheter till/från Söderhamn?

- Pendlingen mellan Söderhamn och Bollnäs fungerar jättebra. Resan fungerar som en buffert för mig, under den tiden kan jag ställa om och reflektera. Ju närmare hemmet jag kommer desto mer lämnar tankarna jobbet och jag växlar om och blir privat.

Och på fritiden, vad gör du då?

Fritiden ägnas åt familj och vänner, helst ute i naturen och helst med fika.

- Utöver det älskar jag loppisar och handarbetar (stickar/virkar) gärna.  Jag är kreativ och vill ha något att pyssla med!

Emma Wiitavaara

  • Yrke: Socialsekreterare
  • Ålder: 27 år
  • Familj: Sambo
  • Bor: Pendlar från Bollnäs till Söderhamn. Bor i lägenhet men letar hus.
  • Motto: Ut på tur, aldrig sur!

Jobba i Söderhamn

Är du en engagerad och kreativ person? Vill du arbeta i en bred organisation med utvecklingsmöjligheter? Välkommen till Söderhamns kommun! I ett jämlikt Söderhamn kan både människor och företag växa. Samverkan är nyckeln för att hålla medborgarens fokus och skapa bra verksamhet för dem vi är till för.

Vi är mer än 2300 medarbetare som tillsammans arbetar för att göra Söderhamn till en öppen och attraktiv skärgårdsstad som människor lever i, längtar efter och flyttar till.

VI ÄR SÖDERHAMN – välkommen att bli en av oss!

Anmäl intresse till:

Bemanningen           Förskola, skola

 

Leva i Söderhamn

Är du en engagerad och kreativ person? Vill du arbeta i en bred organisation med utvecklingsmöjligheter? Välkommen till Söderhamns kommun! I ett jämlikt Söderhamn kan både människor och företag växa.

Läs mer om att bo och leva i Söderhamn